Turvalliset työtilat kuuluvat kaikille

Orivesi teki täysin oikean päätöksen, kun se päätti, että Yhteiskoululla ilmenneisiin korjaustarpeisiin tartutaan nyt pikavauhtia. Tekniselle lautakunnalle on nyt myönnetty korjauksia varten 600 000 euron lisämääräraha. Summan uskotaan riittävän tänä kesänä tehtävien välttämättömimpien toimenpiteiden hoitamiseen.

Korjattavaa Yhteiskoululla on sen kaikkein vanhimmissa osissa. Suurimmat ongelmat ovat kellarikerroksen tiloissa, joissa on ollut muun muassa puutyöluokka. Vanhat rakenteet aiotaan purkaa siellä betoniin saakka. Sisäilmaongelmista koululla on oireillut ainakin 13 henkilöä. Määrä on todennäköisesti paljon suurempi, sillä koulun tiloissa on päivittäin oleskellut yli 300 henkilöä.

Vanhan rakennuksen korjaamisessa on aina varauduttava yllätyksiin. Uutta korjattavaa voi tulla vastaan kuin varkain.

Jossain vaiheessa on myös mietittävä, kuinka paljon yhden kiinteistön korjaukseen voidaan rahaa käyttää. Yhteiskoulu on kuitenkin Oriveden historian kannalta merkittävä rakennus, joten sen kohdalla ei hanskoja kannata lyödä tiskiin ensimmäisten vastoinkäymisten yhteydessä.

Kesän aikana tehtävillä korjauksilla rakennusta ei saada vielä kokonaan kuntoon. Tehtävää jää myös seuraaville vuosille. Ensi vuoden talousarviota sorvatessaan viranhaltijat ja päättäjät eivät pääse helpolla. Turvalliset työ- ja oppimisympäristöt on kuitenkin saatava ihan jokaiselle.

Leave a Comment