Purkkis on Länkipohjan kesäkerhossa ykkönen

Samu Aaltonen ja Roope Rantanen kurvailivat pyörillä Länkipohjan koulun pihassa pelikerhon lopuksi. Kivasta kerhosta ei aina muista lähteä kotiin ilman ohjaaja Jenni Sarapään muistutusta. Kuva: Leena Lähdesmäki

4H:n kesäpelit -kerhossa ei mikään ole tylsää. Tätä mieltä ovat Jenni Sarapään ohjaamassa kerhossa Samu Aaltonen ja Roope Rantanen. Tällä kertaa kerhossa on ollut vähän väkeä, mutta tavallisesti mukana on ollut kymmenisen kerhoilijaa.

– Yleensä tullaan Jasun, Niilon ja Vilhon kanssa, valistaa Rantanen ja Samu Aaltonen nyökyttelee.

Kummankaan kaverilistassa ei vilahda tyttöjen nimiä, mutta kerhossa leikitään ja pelataan kaikkien kanssa. Suosituimpia pelejä ovat purkkiksen lisäksi mölkky ja joillain kylillä, kuten Juokslahdessa, myös parkour.

– Tänään on pelattu mölkkyä, lentopalloa ja renkaan heittoa, kertoo Aaltonen.

Molemmille pojille pelatut pelit ovat tuttuja ennestään, sillä he ovat olleet mukana myös viime kesänä, jolloin pelikerho järjestettiin ensimmäisen kerran. Kivasta kerhosta ei myöskään haluta olla pois: molemmat pojat muistelevat, että yksi kerta on ehkä jäänyt väliin. Lasten määrä on ohjaajalle aina yllätys, sillä mukaan voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista.

– Kymmenisen lasta on sopiva määrä yhdelle ohjaajalle. Länkipohjan kerhoon on aina tullut joku, vaikka olisi ollut sateistakin. Jos lapsia on vain yksi tai kaksi, silti leikitään ja pelataan, koska se on lapsille tärkeää, kertoo Sarapää.

Pelikerhon ohjaajan auton tavaratila on täynnä pelejä joka lähtöön. Kuva: Leena Lähdesmäki

Koronan takia kerhossa ei voida leikkiä sellaisia leikkejä, joissa toista kosketetaan. Hippa on kiellettyjen listalla.

– Kerhoon tultaessa käytetään käsihuuhdetta ja jokaisen kerhon jälkeen välineet desinfioidaan.

Mitään yllätyksiä ei ohjaajalle ole vielä tullut eteen.

– Tiesin kyllä, mihin ryhdyn, naurahtaa Sarapää.

– Olen ohjannut 4H:n liikuntakerhoja ja nytkin tulen toiseksi ohjaajaksi keppihevosleirille , jossa muun muassa.ohjaan kepparitanssin. Leirillä myös tehdään kierrätysmateriaalista omat keppihevoset.

Ja jos joku ei tiedä, miten purkkista pelataan, voi tulla ensi tiistaina kerhoon ja testata Roopen Rantasen ohjeet.

– Ekana potkaistaan pallo ja joku etsii ja muut menevät piiloon. Etsijä juoksee sen pallon kanssa keskelle ja huutaa ”purkki kotona” ja sitten siinä voi myös pelastaa.

Kerho jatkuu Länkipohjan koululla tiistai-iltapäivisin puoliviidestä puolikuuteen ainakin heinäkuun ajan. Mukaan voi tulla ilmestymällä paikalle.

Leave a Comment