Meneekö jo överiksi?

Tuttava viestitteli Helsingistä, että ravintoloita koskevat rajoitteet pitäisi palauttaa heti. Hänen kaupungilla näkemänsä mukaan Helsinki on täynnä koronalinkoja. Riemuittiinko Suomessa liian aikaisin?

Viime viikonloppuna koronauhka tuntui kuitenkin täällä sisemmällä Suomessakin kaikonneen jonnekin kauas. Ihmiset iloitsivat siitä, että taas pääsee tapaamaan toisia. Niin kylälavan kerran kesässä -tansseissa kuin kenkä- ja nahkamuseon ystävien tavatessa toisiaan tunnelma oli rento ja turvavälit melko suhteellisia – ainakin kakkujonossa.

Huolettomuuteen kenties rohkaisi kesäinen sää ja tieto siitä, ettei Pirkanmaalla uusia tartuntoja ole tilastoitu pitkään aikaan. Tilanne voi kuitenkin  taas huonontua, jos kokonaan unohdamme  ohjeet. Sen verran tervettä varovaisuutta päähän on  iskostunut, että jos kevään mittaan ulkona syömistä ehtikin moneen kertaan kaivata, yökerhoon ei varmasti tee mieli vielä pitkään aikaan.

Kaiken huolen keskellä on hienoa nähdä, että kotimaan matkailu on silmin nähden vilkastunut. Runsaat kävijämäärät ovat näkyneet myös paikallisissa kohteissa.

Kevään totaalisulusta aiheutuvia laskuja maksellaan vielä pitkään, ja moni ovi on sulkeutunut lopullisesti. Yhtä mieltä ollaan varmasti siitä, ettei koronaviruksen toiseen aaltoon ole varaa sen enempää yhteiskunnallamme kuin yrityksilläkään. Ei nyt ihan hulvattomiksi heittäydytä, eihän?

Leave a Comment