50 vuotta sitten: Torpan tytöt olivat 3-päiväisellä leirillä

Piikojen teltta oli Leiripirtillä Torpan tyttöjen leirillä siisteyskilpailun paras ainakin viime perjantaina. Siksi sen eteen sopii kokoontua yhteiskuvaan.

Piiat ovat tänäänkin siisteyskilpailun johdosta, todettiin perjantaina Torpan tyttöjen leirillä Oriveden leiripirtillä. Torpan tyttöjen kesäleiri alkoi viime viikon keskiviikkona 22.7. ja päättyi saman viikon perjantaina.

Leirillä oli mukana kaikkiaan 14 tyttöä, joista leiriläisiä oli kahdeksan. Leirin johtajana toimi teol. yo. Soili Juntumaa. Osa tytöistä oli ensikertalaisia partioleirillä.

Kolmipäiväiseen leiriinkin saadaan mahtumaan valtavasti ohjelmaa. Tytöt asuivat kaiken kaikkiaan 4 teltassa, joiden kunnossapidossa oli varmasti tekemistä. Kilpailussa, jossa tarkkailtiin rakennelmia, teltan sisäistä kuntoa ja ympäristöä sekä omia ideoita, oli viimeisenä leirinpäivänä päässyt parhaimpaan tulokseen jo mainittu Piikojen teltta. Muuta ohjelmaa oli niinikään runsaasti. Ensiapua opetti tytöille Raija Hinkkala; solmuja, maamerkkejä ja suunnistuksen alkeita opetti Eija Hinkkala ja Eeva Mattila. Näiden lisäksi leirillä tietysti uitiin ja saunottiin sekä leikittiin mm. jäljittämisleikkejä, tätileikkiä jne. Tytöille oli järjestetty myös maastojuoksukilpailu.

Leirikaste on aina kaikkien leirien kohokohtia. Torstaina oli Torpan tyttöjen leirikaste, jonka aikana tytöt kuljetettiin jonnekin silmät sidottuina ja syötettiin pahanmakuista ruokaa. — Viimeisenä leiri-iltana oli tytöillä vielä iltanuotiohetki, jossa antoi partiolupauksen neljä tyttöä.

 

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 30.7.1970. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

 

Leave a Comment