Rovastinkankaasta Oriveden ulkoilu- ja liikuntakeskus?

Ida Heimo
Ida Heimo

Oriveden kaupunki on muutaman viime vuoden aikana kehittänyt ja hyödyntänyt aktiivisesti jo valmiiksi hyviä virkistys- ja liikuntapaikkoja. Virkistysalueista on tehty vieläkin monikäyttöisempiä ja laajempia niin nuorille kuin kaikenikäisille.

Vuonna 2015 Rovastinkankaalle valmistunut tekonurmikenttä on lisännyt valtavasti Rovastinkankaan alueen käyttöä sekä vierailijamäärää. Ei ole siis mitenkään ihme, että kaupunki on panostanut alueeseen tänäkin kesänä aloittamalla rakennustyöt Oripark-aktiviteettipuistoa varten.

Rovastinkankaalle rakentuva Oripark-aktiviteettipuisto on keskitetty urheilu- ja virkistysalue niin nuorille kuin vanhemmallekin väestölle. Puiston rakentaminen on mielestäni mainio esimerkki siitä, miten kunta on onnistunut parantamaan erityisesti nuorten viihtyvyyttä ja liikkumismahdollisuuksia. Oripark-aktiviteettipuisto rakentuu elokuun aikana ja osa siitä on jo valmiina.

Vierailin itse aktiviteettipuistossa edellisellä viikolla, jolloin puistosta oli valmiina pumptrack-rata. Pumptrack-radalla on hyvä tilaisuus ajella erilaisilla moottorittomilla kulkupeleillä kuten scootilla. Pumptrackilla aikaa viettäessä meidän kaikkien on hyvä muistaa noudattaa sääntöjä, joista ehdottomasti tärkein on kypäräpakko. Radalla käydessäni huomasin tämän säännön unohtuneen liian monelta käyttäjältä.

Muita Oripark-aktiviteetti puistoon valmistuvia osia ovat monitoimikaukalo sekä ulkokuntoilukeskus, joista itse odotan eniten viimeksi mainitun valmistumista.

Aluksi minua kummastutti, miksi Oripark-aktiviteettipuisto on sijoitettu Rovastinkankaalle hieman kauas kaupungin muista palveluista. Mikäli puisto olisi sijoitettu keskustaan, olisi puisto voitu rakentaa lähelle Paltanmäen elämysportaita ja näin lisätä keskitetysti urheilun ja vapaa-ajanvieton mahdollisuuksia. Ehkä portaat olisikin kannattanut rakentaa Rovastinkankaalle, jolloin ei tarvitsisi tehdä porrastreeniä ja jalkapallo- tai ulkosalitreeniä eri päivinä tai vaihtaa paikkaa kolme kilometriä.

Tutkiessani asiaa minulle kuitenkin selvisi, että kaupungin teetättämän kyselyn perusteella juuri Rovastinkangas oli kaikkein suosituin paikka puistolle. Rovastinkankaan alue tarjoaa kuitenkin ehkä jopa paremmat puitteet aktiviteettipuiston rakentamiselle kuin vertailussa toiseksi eniten ääniä saanut keskustan alue. Mikäli Oripark olisi rakennettu keskustaan, olisi sitä todennäköisesti jouduttu hajauttamaan. Ei keskustan alueelta taida juuri löytyä tilaa pumptrackille, toiselle monitoimikaukalolle ja ulkokuntoilukeskukselle. Ainakaan samalta alueelta.

Rovastinkankaalta lähtevät hyvät ulkoilureitit, koulun piha ja tekonurmi sekä tenniskentät yhdessä uuden Oripark-aktiviteettipuiston kanssa luovat mainion liikunta- ja ulkoilualueen. Kannattaa siis lähteä myös hieman kauempaa Oriparkin alueelle, sillä tarjoaahan se erinomaiset puitteet perheitten ulkoiluun. Kouluikäiset voivat leikkiä koulun pihalla, pelailla monitoimikaukalossa tai ajaa pumptrack-radalla samalla kun vanhemmat treenaavat ulkokuntoilukeskuksessa tai pelaavat vaikka tennistä.

Ida Heimo

Kirjoittaja on Oriveden nuorisovaltuuston 1. varapuheenjohtaja.

Leave a Comment