Rovastinkankaan frisbeegolfradalla viimeiset raivaukset menossa – valmista tavoitellaan syyskuun loppuun mennessä

Rovastinkankaan frisbeegolfrata
Rovastinkankaan laajennetun frisbeegolfradan suunnitelma. Ykkösväylä lähtee Hiihtomaan tuntumasta. Uusi viitosväylä korvaa käytännössä vanhat ykkös- ja kakkosväylän. Kartta: Oriveden kaupunki

Rovastinkankaan frisbeegolfradan laajentaminen on myöhässä alkuperäisestä tavoiteaikataulusta, jonka mukaan radan tuli olla valmis elokuun loppuun mennessä. Puiden kaato uusilta väyliltä on loppusuoralla. Seuraava vaihe on avausheittopaikkojen rakentaminen ja korien pystytys maastoon.

– Kesälomat vaikuttivat töiden etenemiseen ainakin sen verran, että puiden kaato jäi elokuulle. Oksia ja risuja on vielä maastossa odottamassa haketusta. Korit, heittopaikkojen tarvikkeet ja opasteet tulivat vasta tällä viikolla, liikuntapäällikkö Roope Marski kertoo.

Juuri nyt ratavarusteiden toimittaja selvittää urakoitsijan saantia siten, että rakentaminen pääsisi liikkeelle mahdollisimman pian. Työhön menee aikaa arviolta enimmillään kaksi viikkoa. Tavoite on nyt saada rata valmiiksi syyskuun loppuun mennessä.

– Radan avajaistapahtumaa on alustavasti kaavailtu syyslomaviikolle, ja siitä haluaisimme kovasti pitää kiinni.

Radalla tehdään vielä puiden kaatojen osalta viimeistä hienosäätöä. Marski muistuttaa, että radan alueella liikkumista olisi syytä välttää arkisin päiväsaikaan, koska silloin alueella tehdään kaatoja ja raivausta. Radan vanhat väylät ovat käytössä ykkösväylää lukuunottamatta, joten pelaaminen on mahdollista iltaisin ja viikonloppuisin.

Alueet, joilla tehdään puiden kaatoa, merkitään aina maastoon turvasyistä. Liikkujien on kuitenkin syytä olla valppaana.

– Yksi perusohje ainakin on, että jos alueella kuuluu moottorisahan ääni, sinne suuntaan ei kannata mennä.

Leave a Comment