Johanna Rosnell ja Usko Jokinen toivat SM-pronssit Orivedelle

Aikuisurheilijat ratkoivat Suomen mestaruuksia Jyväskylässä kolmen päivän ajan. Ponnistuksesta oli kisoissa kaksi edustajaa, Johanna Rosnell ja Jari Järvenpää. Orivedeltä oli mukana myös Usko Jokinen, joka edustaa Kunto-Pirkkoja.

Rosnell otti pronssia moukarin N45-sarjassa tuloksella 25,11. Painonheitossa hänen tuloksensa oli 8,88, mikä oikeutti neljänteen sijaan. Rosnell oli lisäksi kuudes kiekossa ja keihässä.

Usko Jokinen pronssitulos M80-sarjan kuulantyönnössä oli 9,48. Hän jäi kauden parhaastaan reilun metrin verran. Mestaruuden voitti Jouni Tenhu, joka pukkasi 11,54.

Jokisen pronssi oli vähällä jäädä saamatta, koska hänen autoonsa tuli teknisiä ongelmia Jämsässä. Apuun tullut auto puolestaan eksyi väärään suuntaan. Kisoista myöhästymisen pelasti Tenhu, joka hoiti Jokisen kilpailuvarmistuksen ja sai tälle kilpailunumeron. Jokinen ehti kentälle juuri ja juuri ennen kisan alkua, mutta verryttely jäi puolitiehen.

– En saanut tuulessa ja sateessa lämpöä päälle. Normaali aamupäiväruokailu jäi väliin, ja se häivytti voimatason, Jokinen kertoi.

Järvenpää urakoi kisoissa peräti kuusi lajia. Viidenneksi ja samalla pistesijalle hän pääsi moukarissa ennätyksellään 34,78. Matkaa pronssiin jäi kolme metriä. Painokin lensi ennätykseen 12,29, Mikä toi kuudenen sijan. Myös kiekon sijoitus oli kuudes tuloksella 33,91.

Rosnell ja Järvenpää osallistuvat ensi sunnuntaina SM-heitto-otteluihin Helsingin Eläintarhan kentällä.

Leave a Comment