OrPo lähtee alkavaan kauteen vahvasti uudistuneella joukkueella – katso videolta Kaisa Nymanin tunnelmat avausottelun kynnyksellä

OrPo kauden avaus
Viimeinen harjoitusottelu ennen mestaruusliigan alkua. Annukka Paloniemi hyökkää. Varmistuksessa ovat Netta Rekola, Nea Luntamo, Kaisa Nyman, Saara Holm ja Sanna Häkkinen. Kuva: Juha Jäntti

OrPon mestaruusliigajoukkue lähtee ensi viikonvaihteessa alkavaan lentopalloilun sarjakauteen vahvasti uudistuneella kokoonpanolla. Viime kauden joukkueesta on mukana vain neljä pelaajaa. Kaikkiaan seitsemän pelaajaa on sellaisia, jotka pelaavat ensimmäistä kertaa liigaa OrPon riveissä. Lisäksi mukana on yksi ”paluumuuttaja”.

Päävalmentajana jatkaa edelleen Sotiris ”Sotos” Gkotsis, jolla alkaa nyt kolmas kausi OrPon valmennustehtävissä. Hän toimi ensimmäisen kauden kakkosvalmentajana, ja viime kaudelle hän sai päävalmentajan pestin. Nyt kakkosvalmentajana jatkaa Nikolas Gitzekos.

Joukkueen kapteenina toimii orivesiläisille jo kolmelta edelliseltä kaudelta tuttu Saara Holm, joka teki kauden mittaisen jatkosopimuksen OrPon kanssa. Keskitorjuja Netta Rekola lähtee jo viidenteen kauteensa pääsarjatasolla. Alkava kausi on hänelle kolmas peräkkäinen OrPossa.

Passari Nea Luntamo siirtyi Orivedelle viime syksynä Rantaperkiön Iskun ykkössarjajoukkueesta, ja hän myös jatkaa OrPossa. Joukkue sai toiseksi passariksi Lotta Kukkosen, joka on pelannut kolme kautta Kuortaneella. Kukkosella on kokemusta EM-tasoltakin nuorten maajoukkueessa.

Joukkueen toisena liberona jatkaa Sanna Häkkinen, joka toimi viime kaudella joukkeen kapteenina. Häkkisellä on takanaan 12 kautta mestaruusliigassa ja neljä kautta OrPossa. Toiseksi liberoksi palaa OrPon kasvatti Emilia Putkisaari, joka pelasi viime kauden Hämeenlinnassa.

Ainoa ulkomaalaisvahvistus on tällä kaudella serbialainen hakkuri Isidora Ubavić. Hänen piti saapua Orivedelle jo elokuun alussa, mutta koronarajoitukset viivästivät tuloa. Ubavić pääsi viimein lauantaina perille Orivedelle asti, ja hän osallistuu jo joukkueen harjoituksiin.

OrPon kokenein vahvistus on keskipelaaja Kaisa Nyman. Hän on pelannut urallaan yli 400 liigaottelua ja 73 maaottelua. Palkintokaapissa on 7 SM-kultaa ja 3 hopeaa. Nyman on pelannut ammattilaisena Ranskassa.

Keskitorjuntaa vahvistaa myös kokenut liigapelaaja Anastasia Boricheva, jolla alkaa kuudes kausi pääsarjatasolla.

Yleispelaaja Annukka Paloniemi siirtyi OrPoon Vampulasta. Oriveden lukion lentopallolinjalla opiskeleva Ava Leiniö tuli joukkueeseen kehityspelaajasopimuksella. Hänen roolejaan ovat libero ja yleispelaaja. Toinen nuori kehityspelaaja Ada Aronen on Vilppulan Tähden kasvatti. Hän tekee nyt harppauksen kakkossarjasta suoraan liigatasolle.

OrPo kauden avaus
Sotiris Gkotsis jatkaa OrPon päävalmentajana. Hänellä on takanaan jo kaksi kautta joukkueen valmennustehtävissä. Kuva: Juha Jäntti

Päävalmentaja Gkotsis on tyytyväinen tämän kauden joukkueen kokoonpanoon, jossa on mukana niin nuoria pelaajia kuin vahvaa liigakokemustakin.

– Todella tärkeää on se, että joukkueessa on hyvä tiimihenki. Pelaajat ovat myös harjoitelleet keskittyneesti ja tunnollisesti. Tästä on hyvä lähteä kohti sarjapelejä.

– Valmistautuminen kauden aloitukseen on sujunut poikkeustilanteesta huolimatta kohtalaisen hyvin. Kesä- ja heinäkuu menivät lähinnä fysiikkaharjoittelun parissa. Pääsimme lajiharjoituksiin elokuussa, ja nyt on ollut kaksi kuukautta aikaa hioa joukkueen peliä kuntoon.

Orivedellä on eletty jännityksen hetkiä sen suhteen, milloin Ubavić pääsee mukaan joukkueen harjoituksiin. Nyt maahantulo jäi aivan liiga-avauksen kynnykselle. Tämä tuo pientä viivettä siihen, milloin erityisesti hyökkäysvoimaa lisäävä serbialaisvahvistus pääsee kentälle tosi toimiin.

– Isidora ei ole pelannut eikä juurikaan harjoitellut maaliskuun jälkeen koronarajoitusten vuoksi. Hänen pitää saada ensin tuntumaa harjoitteluun, jotta hän pystyy rakentamaan pelivalmiutta. Jos hän aloittaisi heti pelaamisen, siihen liittyisi merkittävä loukaantumisriski. Pari-kolme viikkoa varmastikin menee, ennen kuin näemme hänet pelikentällä.

Sarja alkaa OrPon osalta vierasottelulla Hämeenlinnassa 2. lokakuuta. Ensimmäinen kotiottelu on vuorossa 7. lokakuuta, jolloin vieraaksi tulee LP-Vampula. Pian nähdään ensimmäiset merkit siitä, millainen on joukkueen todellinen iskukyky.

– Uskon joukkueen mahdollisuuksiin, vaikka sarjasta ei varmastikaan tule helppo. Lähdemme jokaiseen otteluun taistelumielellä, tavoitteena päästä ainakin pudotuspeleihin. Kun keskitymme hyvin siihen mitä teemme, voimme myös menestyä.

OrPo kauden avaus
Harjoitusottelussa LP-Kangasalaa vastaan ovat kentälle menossa Annukka Paloniemi, Nea Luntamo, Netta Rekola, Saara Holm ja Kaisa Nyman. Valmentaja Sotiris Gkotsis ohjeistaa. Kuva: Juha Jäntti

Kapteenin tehtävän saanut Holm näkee joukkueessa innokkuutta ja kehityspotentiaalia. Vaikka kesäkausi olikin poikkeuksellinen, joukkue on ehtinyt jo hitsautua yhteen.

– Mukana on tuttua väkeä ja tietysti monta uuttakin pelaajaa. Tämä on hyvä tiimi, jota on kiva viedä eteenpäin.

Holm on itsekin kotiutunut joukkueeseen, kun nyt kolmas peräkkäinen kausi Orivedellä alkaa. Porukassa on hyvä henki, ja sijainti sopii omaan elämäntilanteeseen.

– Se on nyt mielenkiintoinen tilanne, että liigajoukkueilla on tavallista vähemmän ulkomaisia pelaajia riveissään. Nyt sitten kotimaiset pelaajat saavat enemmän vastuuta ja näytön paikkoja.

Nyman on pelannut maan kärkitasolla 16-vuotiaasta asti, joten peliuraa on kertynyt jo parinkymmenen vuoden verran. Tosin hän ehti lopettaa pelaamisen jo kertaalleen vuonna 2016 oltuaan useita vuosia LP-Viestin riveissä.

– Tein uuden aloituksen Nurmossa viime kaudella. Kun kevään pelit päättyivät kesken, siitä jäi vielä nälkää jatkaa pelaamista. Nyt OrPoon siirtyminen sopi hyvin omaan tilanteeseeni, kun asun Jyväskylässä. Sieltä ajelemme aina Saaran kanssa Orivedelle treeneihin ja peleihin.

OrPo ei ole joukkueena mitenkään tuttu, mutta on Nyman sentään pelannut Orivedellä monta kautta vierailevissa joukkueissa. Ensi tuntumalta ainakin yhteishenki on porukassa kohdallaan.

Nyman uskoo, että joukkueessa on kykyä menestyä sarjassa, vaikka harjoitusottelut ovatkin menneet hyvin vaihtelevasti.

– Kunhan kausi saadaan alkuun ja pystymme pitämään oman tasomme, olemme kyllä liigan kärkiporukassa.

– Olen itsekin saanut taas aika hyvin juonesta kiinni. Rytmiin pääsy on tosin ottanut hiukan aikaa, kun jalat ovat olleet aika tiiviisti vielä kesätunnelmissa.

Leave a Comment