OrPo oli tuuliajolla Kuopiossa – tappio tuli selvin lukemin

OrPo lentis
OrPon Kaisa Nyman kurkotti onnistuneesti voitollisessa ottelussa LP-Vampulaa vastaan. Kuopiossa joukkueen ote lipesi, eikä tuomisina ollut yhtään erävoittoa. Kuva: Juha Jäntti

OrPon Mestaruusliigajoukkueen suoritustaso oli Kuopiossa pelatussa ottelussa todella alhaalla verrattuna kauden aiempiin peliesityksiin.

Puijo Volley käytti tilaisuutensa hyväkseen ja otti virheettömällä peliesityksellään seurahistoriansa ensimmäisen voiton OrPosta murskaavin numeroin 3-0 (25-15, 25-15, 25-19).

Serbialainen hakkuri Isidora Ubavić oli mukana kokoonpanossa, mutta pelaamaan hän ei vielä päässyt.  Joukkueen hakkurityöskentely oli heikkoa, mutta silti Ubavićia ei vaihdettu kentälle.

Erien alut olivat yhä heikkoja

OrPo aloitti pelin edellisten pelien tapaan heikosti päästämällä avauserässä kotijoukkueen Carina Lehdon syötöillä 4-0 johtoon. Näin kävi myös toisen erän alussa.

OrPo pääsi yhden kerran johtoon kolmoserän alussa. Saara Holmin hyökkäyksillä erän lukemat olivat 1-4, mutta senkin johdon Puijo käänsi nopeasti itselleen.

Kuopiolaiset olivat täydellisesti niskan päällä.  Puijo Volley upotti ässiä kahdeksan OrPon yhtä vastaan. Torjunnat se voitti 10-2. Hyökkäysprosenteissa oli hurja ero: 44-26. OrPolla horjuivat ottelussa siis ne osa-alueet, jotka aiemmin ovat olleet hyviä.

Pelaajista pääsi pluspisteille ainoastaan Anastasia Boricheva 5/+3. Kapteeni Saara Holm jäi saldoon 11/-3. Torjunnat vuotivat käsistä ulos.

Vastassa oli ex-orpolaisia

Puijo Volleyn peli oli tehokasta. Sitä pyöritti OrPossa viime kaudella passannut Carina Lehto. Ex-orpolaisia Puijon ryhmästä olivat myös Eveliina Smolander ja Emilia Kääntä.

Puijon pelaajat saivat kaikki pistekilpailun pisteet. Hilkka Hujanen keräsi saldon 19/+13 ja sai kolme pistettä Mestaruusliigan pistekilpailuun. Hyvä torjuja Sanni Määttä sai kaksi pistettä ja Smolander yhden pisteen. Proliberopalkittu oli Puijon Petra Sahlberg.

– Ei tullut yhtään notkahdusta, hyvä peli ja ensimmäinen voitto, herkutteli Puijon valmentaja Jukka Lehtonen.

–Puijo pelasi paremmin kaikilla osa-alueilla, myönsi OrPon valmentaja Sotiris Gkotsis.

OrPo on seuraavan kerran tulessa keskiviikkona Orivedellä. Vastaan tulee Nurmon Jymy.

Leave a Comment