Kirsti Laurila sijoittui ensimmäisellä SM-maratonillaan kuudenneksi

maratoonari Kirsti Laurila
Kirsti Laurila juoksi ensimmäisellä SM-maratonillaan kuudenneksi. Kuva: Petteri Jokela

Eräjärven Urheilijoita edustava Kirsti Laurila sijoittui kuudenneksi naisten SM-maratonilla viime viikonvaihteessa. Kyseessä oli nykyisin Vantaalla asuvan juoksijan ensimmäinen maratonkisa SM-tasolla.

Laurila alkoi harrastaa maratoneja melko tarkkaan 20 vuotta sitten. Hän juoksi joitakin kisoja saavuttaen mielestään kohtuullisia aikoja.

– Siirryin sitten triathlonin puolelle. Sen jälkeen tuli useampia loukkaantumisia, ja vähän kaikki urheileminen loppui siihen, Laurila muistelee.

Juoksu-ura lähti uudelleen liikkeelle kolme vuotta sitten, kun Laurila teki puolimaratonilla lähes ennätystuloksensa. Hän sijoittui viime vuonna Vantaan maratonilla kakkoseksi ja alitti SM-kisarajan. Tänä vuonna oli sitten viimein SM-debyytin aika – 39-vuotiaana.

Laurila on tyytyväinen SM-kisan sijoitukseensa. Aika oli sen sijaan pieni pettymys.

– Olin harjoitellut hyvin. Turun puolimaratonilla tuli voitto ja oma ennätys, minkä vuoksi ajattelin, että maratonin aika olisi voinut olla viisi minuuttia parempi. Nyt kuitenkin matka alkoi tuntua takareisissä jo 11 kilometrin kohdalla.

Harjoittelu tälle kaudelle alkoi toden teolla vuodenvaihteen jälkeen. Kun kevätkauden kisoja jouduttiin perumaan, tavoite oli sitten lopulta juuri SM-kisassa. Valmistautuminen sujui kaikin puolin suunnitelmien mukaisesti.

Jatkosuunnitelmat ovat Laurilan kohdalla vielä auki. Pohdintaa on luvassa vielä syksyn mittaan.

– Pitää vähän makustella, jatkaisinko vielä maratonilla vai vaihtaisinko puolikkaalle. Nopeuteni ei riitä kovin paljon lyhyemmille matkoille.

– Valmennuspuolikin on mietittävä uudelleen. Olen harjoitellut tähän asti omilla opeillani ilman valmentajaa, mutta tällä tavoin en ehkä pääse enää paljon eteenpäin.

Ikä ei ole Laurilan mukaan välttämättä este menestymiselle pitkillä juoksumatkoilla. Mestaruus meni nyt 47-vuotiaalle Laura Manniselle, mikä osaltaan rohkaisee asettamaan vielä uusia tavoitteita.

– Joka tapauksessa juoksu on aina ollut suuri rakkauteni, josta olen pitänyt lapsesta asti. Pelasin aikoinani koripalloakin Fortunan porukoissa, mutta juoksurooli on ollut aina päällimmäisenä. Lenkillä on mukava käydä, vaikka kisaa ei olisi tiedossakaan.

Laurila ehtii silloin tällöin lenkille myös Eräjärven tuttuihin maisemiin, kun hän käy siellä vanhempiaan tapaamassa.

Leave a Comment