Piste OrPolle hallitsevalta mestarilta oli lähellä – ottelu ratkesi neljännessä erässä viidennellä ottelupallolla

OrPo-LP Viesti
Kun OrPo sai ottelun edetessä pelijuonesta kiinni, LP Viesti oli ajoittain alakynnessä. Kuva: Juha Jäntti

OrPon pelaajien silmissä kiilui jo sarjapiste, kun he nousivat lauantain ottelussa neljännen erän 19-24 tilanteesta pisteen päähän LP Viestistä tilanteeseen 23-24.

Viestin lukuisat virheet ja Annukka Paloniemen hyökkäyspiste nosti OrPon sillasta kannoille. Siihen se kuitenkin katkesi, kun Viestin passari Viktoria Tuchasvili tarjoili namipassin Anna Czakanin pateriin.

Peli päättyi siihen LP Viestin korjattua kaikki kolme pistettä erälukemin 19-25, 11-25, 25-18, 23-25.

Kaksijakoinen ottelu

Ottelu oli kaksijakoinen. Kahdessa ensimmäisessä erässä vierasjoukkue murskasi OrPon vastaanoton riekaleiksi. Joukkue pääsi hyökkäämään vapaista paikoista ja torjui OrPon hyökkäykset.

Viestin passari Tuchasvili rakensi paljon keskihyökkäyksiä, joissa teho oli väkevää. Tässä vaiheessa vaikutti vahvasti siltä, että peli taputellaan valmiiksi kolmessa erässä.

Kolmanteen erään OrPo otti toiseksi keskipelaajaksi Anastasia Borichevan. Hän sytytti joukkueen varmoilla otteillaan. Viesti turvautui aikalisään 7-3 tilanteessa. Boricheva viihtyi syöttöruudussa ja päättäjinä toimivat Annukka Paloniemi, Isidora Ubavic ja Saara Holm. Erä päättyi OrPolle pistein 25-18.

Neljäs erä eteni tasaisena 17-17 tilanteeseen. Sitten tuli OrPolle kolme omaa virhettä perätysten ja Viesti karkasi ottelupallolukemiin 19-24.

Jatkossa virheet tekikin Viestin kentällinen. Annukka Paloniemi nosti kotijoukkueen lukemiin 23-24. Vasta viides ottelupallo toi ratkaisun Viestin hyväksi.

OrPo-Viesti
Kaisa Nymanin nopeat laitahyökkäykset alkoivat löytää oikean osoitteen ottelun edetessä. LP Viestin Anniek Siebring on myöhässä torjunnasta. Kuva: Juha Jäntti

Saara Holm palkittiin OrPon parhaana

Viestin parhaana palkittiin Anna Czakan (18/+ 15). OrPon palkittu oli kapteeni Saara Holm (11/+ 5).

Pistekilpailussa kolme pistettä otti Viestin Noora Kosonen, kaksi pistettä OrPon keskitorjuja Anastasia Boricheva ja yhden pisteen Viestin Anna Czakan. PROlibero palkinto jäi Orivedelle Sanna Häkkiselle.

OrPo voitti ässät 6-3 ja vastaanoton prosentein 33-32. Torjunnat kääntyivät Viestille 6-8. Hyökkäyspisteissä oli iso ero, 42-56. Anna Czakan pelasi ottelussa keskipelaajalle kovan saldon, 18/+15. Siitä pitää lohkaista osuus passari Tuchasvilille, joka jakoi loistavia passeja keskipelaajille.

OrPolle eniten eli 14 pistettä teki Annukka Paloniemi. Palkittu Saara Holm ylti parempaan pluspisteeseen (5). Serbihakkuri Isidora Ubavic väsähti neljnnessä erässä, 11/+3.

Koronan ei uskota keskeyttävän kautta

– Pelasimme kaksi huikeata erää aluksi, totesi Viestin Anna Czakan.

– Avauseristä ei kommentoitavaa. Taktiikkavaihto käänsi peliä. Neljännessä piste oli pienestä kiinni, totesi OrPon Saara Holm.

– Vastaanotto ei toiminut kahdessa ensimmäisessä erässä. Vaihdot toivat peliin parannusta, mikä ei riittänyt pisteille. Czakanin keskipeli oli loistavaa, kehui OrPon päävalmentaja Sotiris Gkotsis.

– Pelasimme kaksi erää kauden parasta peliä. Tuchasvili jakoi loistavia passeja. Kolmannessa OrPo tuli kovaa kotiyleisön syttyeässä kannustamaan. Meille tuli vaikeaa, kun OrPo karkasi kolmesti erän aikana. Neljäs erä oli tasainen. Ottelupallon ratkaisijaksi piti hakea luottopelaaja Czakan, kertoi Viestin päävalmentaja Tommi Lemminkäinen.

Lemminkäinen on valmentanut LP Viestiä 21 kautta. Hän ei usko, että koronavirus keskeyttää kauden.

– En usko siihen. Otteluissa on tiukat turvatoimet käytössä kaikilla käymillämme paikkakunnilla, kuten Orivedelläkin. Yleisömäärä on laskenut pelon vuoksi. Se on tarpeetonta, kunhan yleisö hoitaa suojamaskinsa ja käsidesin. Pelaajille järjestetään erilliset pukusuojat ja kulkuyhteydet halleihin, kertoi Lemminkäinen.

OrPon seuraava peli on ensi lauantaina Orivedellä kärkijoukkueisiin lukeutuvaa Pölkky Kuusamoa vastaan.