OrPo katkaisi Jymyn viiden ottelun voittoputken – lauantaina joukkue kohtaa Hämeenlinnan Lentopallokerhon

OrPo tuuletuksia
OrPon tuuletuksista on tämän kauden aikana päästy nauttimaan. Sunnuntaina OrPo voitti Nurmon Jymyn ja seuraavaa voittoa joukkue tavoittelee lauantaina. Arkistokuva: Juha Jäntti

Nurmon Jymyllä oli alla viisi peräkkäin voitettua pelia ennen sunnuntaista OrPo-peliä. Orivesiläisjoukkue ei tilastoa säikähtänyt, vaan korjasi Nurmosta kaikki kolme pistettä numeroin 1-3 (18-25, 21-25, 25-22, 19-25).

Voitto tiesi OrPon nousua sarjataulukossa viidenneksi. Pelattujen otteluiden määrä kuitenkin vaihtelee suuresti. OrPolla on takana seitsemän ottelua ja se on paras seitsemän peliä pelanneista. Edellä on sarjan kärjessä oleva LP Kangasala yhden ottelun enemmän pelanneena ja kolme ottelua enemmän pelanneet Pölkky, LP Viesti ja Hämeenlinna.

Nurmossa OrPon passarina jatkoi Lotta Kukkonen. Hakkuri Isidora Ubavic palasi sairaslomalta tositoimiin. Hänen suorituksensa oli vaisu. Passari Lotta Kukkonen löysi nyt hyvin keskipelaajat Netta Rekolan ja Kaisa Nymanin, jotka kumpikin takoivat palloja yli 50 prosentin tehoilla.

Syötöt purivat

OrPo marssi Nurmossa voittoon hyvillä torjunnoilla ja purevilla syötöillä.

Ensimmäinen erä oli OrPon juhlaa, kun Jymy syyllistyi virheisiin. Toisessa erässä Jymy johti 14-9. OrPo otti aikalisän. Sen jälkeen alkoivat torjunta ja hyökkäysruletti toimia, mikä vei joukkueen johtoon. Tahti jatkui hyvänä erän loppuun asti.

Pitkä erätauko hukutti taas kerran hyvän pelivireen. Nurmo eteni 6-1 johtoon. OrPo nousi 13-14 johtoon. Jymy tarvitsi kuusi eräpalloa erän päättämiseen.

Neloserää mentiin tasaisena 17-17 tilanteeseen. Saara Holm nakutti kolme peräkkäistä hyökkäyspinnaa ja Jymyn selkäranka katkesi.

OrPon parhaaksi nousi hieman yllättäen Netta Rekola (16/+11). Hän torjui kuusi pistettä ja hyökkäsi kahdeksan pistettä. Rekola palkittiin OrPon parhaana ja hän sai myös kolme pistekisan pinnaa. Jymyn paras oli Riikka Valkonen (18/+1). Yhden pisteen sai OrPon Annukka Paloniemi (17/+6). Saara Holm saavutti myös saman saldon (17/+6).

Kärsivällistä peliä

OrPo voitti ässät 8-12, torjunnat 7-13, hyökkäyksessä oli puntit tasan 45 prosenttia. Vastaanotto meni jostain syystä Jymylle 45-29, vaikka OrPo tehtaili ässiä neljä enemmän.

– Nurmossa ei ole helppo voittaa. Pelasimme kärsivällisesti ja hyvin kolmoserää lukuun ottamatta. Torjunta ja puolustus toimi. Neljännessä teimme niin kuin osaamme, totesi OrPon parhaana palkittu Netta Rekola.

– Tänään ei pelattu kauniisti, tuli paljon virheitä. Olen iloinen, että voitto irtosi. Nurmo on lähellä meidän tasoa ja se näkyi kentälläkin, selvitti OrPon päävalmentaja Sotiris Gkotsis.

OrPo voitti lokakuun alussa Hämeenlinnan vieraissa. Ensi lauantaina HLK tulee Orivedelle, jossa mitataan joukkueiden tämän hetken kunto.