Raju taistelu jätti pisteittä – OrPo taipui Hämeenlinnalle kotihallissaan

OrPo-HLK
Saara Holmin hyökkäykset eivät lauantaina auttaneet joukkuetta voittoon. HLK oli parempi lukemin 1-3. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

OrPo yllätti Hämeenlinnan Lentopallokerhon lokakuussa sen kotikentällä. Nyt HLK tuli maksamaan kalavelkoja Orivedelle. Joukkue joutui raatamaan hurjasti pisteistä, sillä kotijoukkue halusi myös pisteitä.

OrPo joutui antautumaan HLK:lle heikommalla torjunnalla ja pehmeämmällä hyökkäyksellä numeroin 1-3 (22-25, 25-20, 20-25, 22-25). HLK saavutti kahdeksannen peräkkäisen voiton.

Aronen toimi sytyttäjänä

OrPon passarina aloitti Lotta Kukkonen ja hakkurin paikalla Ada Aronen tuurasi Isidora Ubavicia. Toisen erän 6-8 tilanteessa OrPon valmentaja Sotiris Gkotsis vaihtoi passariksi Nea Luntamon. Hämeenlinna hyökkäsi lyhyen Lotta Kukkosen yli ja Luntamon odotettiin pidempänä pelaajana pystyvän parempaan torjuntaan.

Vaihdon jälkeen OrPo syttyi liekkiin, ei tosin Luntamon torjunnoilla. Sytyttäjä oli OrPon hakkurin tontilla pelannut vasta 17-vuotias Ada Aronen. Hän teki tilanteessa 6-8 neljän pisteen syöttöputken, jossa oli kolme ässää.

OrPo siirtyi johtoon pitäen sen erän loppuun asti. Päätöspalloissa oli kahdesti ratkaisijana hyökkääjänä arkailematon liigatulokas Aronen.

Tiukka taistelu neljännestä

Kolmoserä meni vieraiden tahdissa kuuden torjuntapisteen siivittämänä.

Neljännessä OrPo oli jo takamatkalla 8-12, mutta hivuttautui vähitellen vieraiden niskaan.

Erä oli tasan 18-18. OrPo meni johtoon 21-20 Annukka Paloniemen ässäsyötöllä. Perään tuli syöttövirhe, mutta Kaisa Nyman vei satasellaan OrPon johtoon 22-21.

Sitten HLK:n Miniuk torjui ja Olenkon syöttö muljahti alas verkkonauhan päältä. Riikilä iski sinetin nelospaikalta.

OrPo voitti ottelussa ässäsyötöt 10-8 ja vastaanoton prosentein 44-38. Se hävisi hyökkäykset 50-54 ja torjunnat 8-14. Torjunnassa OrPon kädet antoivat periksi, vaikka olivat oikeassa paikassa. Julia Miniuk ja Daniela Öhman hyökkäsivät tukun pisteitä torjuvia käsiä hyväksi käyttäen.

Musertavan vahva hyökkäyspää oli HLK:n hakkuri Yasmine Madsen (24/+13) ja Emmi Riikilä (16/+9). OrPon tehokkain hyökkääjä oli Annukka Paloniemi (22/+13) eli pluspisteet olivat yhtä hyvät kuin Yasmine Madsenilla.

OrPon keskarit hyökkäsivät hyvillä tehoilla. Kapteeni Saara Holmilla oli huono päivä. Hänet torjuttiin seitsemän kertaa.

Ubavicin paluusta ei kerrottu

OrPon parhaana palkittiin Netta Rekola (12/+8). HLK:n palkittu oli Yasmine Madsen. Pistekilpailussa kolme pistettä sai Madsen, kaksi Netta Rekola ja yhden Ada Aronen(13/+4). PROliberoksi raati valitsi kortijoukkueen Sanna Häkkisen.

– Oli hyvää taistelua. Syöttö-puolustus toimi, mutta hyökkäys oli HLK:lla liian kova, myönsi OrPon Netta Rekola.

– Oli kova työ saada pisteet. Pitkät pallorallit vaativat paljon töitä. Niissä olimme henkisesti vahvoja, totesi HLK:n päävalmentaja Matteo Pentassuglia.

– Hämeenlinna on mestariehdokas. Pelasimme niin hyvin kuin voitiin tällä koosteella, kertoi OrPon valmentaja Sotiris Gkotsis.

Isidora Ubavicin kentälle paluuseen valmentaja ei antanut vastausta.

OrPon kova pelirytmi jatkuu. Keskiviikkona 11.marraskuuta joukkue matkustaa LP Kangasalan vieraaksi Pitkäjärven koululle. Liigaploki kohdataan Pihtiputaalla 16.  marraskuuta. Kotisaliin saapuu hallitseva mestari, LP Viesti 19. marraskuuta.

Leave a Comment