50 vuotta sitten: Erälinna otettu käyttöön

Vanha vuosikerta, Erälinna
Erälinnan avarrettuun valoisaan ja viihtyisään saliin mahtuu n. 300 henkeä, toteavat EräU:n puheenjohtaja Tapani Hännikäinen ja rakennustoimikunnan puheenjohtaja Valtteri Haikka. – Rakennustoimikunnan jäsen Toivo Lahtinen asentamassa taustalla esirippua paikoilleen.

Eräjärven Erälinna otettiin käyttöön 5.11. vuoden kestäneiden kunnostus- ja uudistustöiden jälkeen. Avajaistilaisuudessa todettiin Eräjärven saaneen mittavan ja ajanmukaisen juhlien pitopaikan ja urheilu- ja harrastustoiminnan keskuksen.

Avajaisjuhlaa vietettiin teatteri-illan merkeissä. Tampereen Pikkuteatterin hauskaa näytelmää – 12 Erää – seurasi salintäyteinen juhlaväki. Näytelmässä esiintyivät Tuulikki Pohjola, Harri Tirkkonen ja Helge Hanssila.

Avajaisillanvieton runsaslukuisen yleisön lausui tervetulleeksi Eräjärven Urheilijain puheenjohtaja Tapani Hännikäinen. Talon rakentamis- ja uudistamisvaiheita selvitteli rakennustoimukunnan puheenjoht. Valtteri Haikka. Hän esitti samalla kiitokset kaikille hankkeessa mukana olleille, talkoin sekä lukuisin lahojituksin uudistumista auttaneille. Yhteisvoimin on 85.000 mk maksaneet uudistustyöt saatu nyt onnelliseen päätökseen. Illan ohjelmaan sisältyi myös musiikkia. Kaikki vieraat kahvitettiin, Eräjärven Marttojen huolehtiessa tarjoilusta.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 12.11.1970. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

Leave a Comment