Onnellisia hetkiä

Karpinlahden koulun oppilaat Veera Huokuniemi ja Oona Kokkonen kertoivat ja kuvasivat videolle elämänsä onnellisimman hetken. Tuo hetki tapahtui, kun he tutustuivat toisiinsa eskarissa ja heistä tuli parhaat kaverit.

Lämmin tarina sulatti lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarisen sydämen. Hän valitsi orivesiläisten videon valtakunnallisen tarinakilpailun videosarjan voittajaksi. Kilpailun finaaliin video oli edennyt Oriveden Sanomien järjestämän paikallisen alkukilpailun kautta.

Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen oli kisatekstejä lukiessaan ja videoita katsellessaan huomannut, että onni on lopulta pienistä asioista kiinni. Lapset olivat nimittäin löytäneet onnen yhdessä tekemisestä, kannustamisesta, kiireettömyydestä ja jaetusta ilosta. Ihmeitä ei onneen siis tarvita, vaan iloinen asenne ja yhdessä vietetty aika riittävät.

Kilpailun voittotöiden julkistamisen yhteydessä Pekkarinen muistuttikin kaikkia siitä, että jokainen voi omalta osaltaan olla läsnä lasten ja nuorten elämässä ja antaa eväät tällaisten onnentunteiden kokemiseen.

Pekkarisen sanat sopivat myös aikuisten maailmaan, sillä onnen ja ilon hetkiä tarvitsee jokainen. Suuria ja ihmeellisiä ei niidenkään tarvitse olla. Usein riittää se, että ymmärtää lasin olevan puoliksi täynnä eikä puoliksi tyhjillään.

Leave a Comment