Loistavaa luovuutta pakon edessä

Millainen olisi ollut Oriveden Joulunavaus, jos asioita ei olisi koronaturvallisuuden vuoksi jouduttu miettimään uudestaan? Varmasti toisenlainen.

Selvää olisi ollut, että ainakin Joulupukin Konttorin ovet olisivat olleet avoinna. Kukaan ei nimittäin halua riistää lapsilta sitä iloa, että he pääsevät tapaamaan Joulupukin. Joulupukin tapaamisen olisi pienille joulun odottajille suonut myös tänä vuonna, mutta toisin siis kävi.

Korona muutti tapahtumajärjestäjien suunnitelmat lähes kertaheitolla. Vanhaa ja tuttua Joulunavauksen ohjelmaa ei voitu viedä läpi. Järjestäjät halusivat olla vastuullisia ja huolehtia omalta osaltaan siitä, että tapahtumasta ei muodostu pahamaineista koronalinkoa.

Vaikka pukkia ei nyt päässyt tervehtimään, ei perjantain tapahtumaa voinut pitää pettymyksenä. Esimerkiksi Orivarsan puistoon rakennettu valoinstallaatio Valonpilkahduksia oli upea ja ympäristöystävällinen korvike perinteiselle ilotulitukselle. Installaation olisi suonut olla paikoillaan pidempäänkin. Nyt väriloistoa sai ihastella vain viikonlopun ajan.

Vanhoja kaavoja on helppo toistaa vuodesta toiseen. Uusia ajatuksia ja toimintatapoja syntyy usein pakon edessä, kuten nyt koronan vuoksi. Vaikka vuosi on ollut pitkä ja raskas, on se opettanut meille jokaiselle paljon. Niistä opeista kannattaa ammentaa myös sen jälkeen, kun koronasta on toivuttu.

Leave a Comment