OrPo voitti viisieräisen Rovaniemellä – käänne pitkältä erätauolta palatessa yllätti vieraat

Passari Nea Luntamo valittiin OrPon parhaaksi pelaajaksi Rovaniemellä. Isidora Ubavić oli ykkönen joukkueen tehopisteissä. Arkistokuva: Juha Jäntti

OrPo matkasi Rovaniemelle epävarmoissa tunnelmissa. Kapteeni Saara Holm ja keskitorjuja Netta Rekola olivat poissa pelaavasta kokoonpanosta. Se ei kuitenkaan syönyt kaikkia eväitä, mutta peli eteni viidenteen erään asti. OrPo näytti siinä vahvuutensa napsien ottelusta kaksi pistettä numeroin 2–3 (15–25, 16–25, 25–22, 25–16, 11–15).

OrPo aloitti vahvasti. Anastasia Borichevan hypärisyötöt veivät joukkueen johtoon 0–4, josta hyvä hyökkäyspeli jatkoi johdoksi 3–10. OrPo pelasi virheettömämmin, kun WoVon hakkuri Saana Lindgren teki virheitä.

Toisessa erässä mellastivat Isidora Ubavić syötöillään, Anastasia Boricheva verkolla ja vauhtiin päässyt Ada Aronen hakkurina.

Kolmoserä käänsi menon aivan toiseksi

OrPo odotti suoraa 0–3-voittoa, kun kentälle palattiin pitkältä erätauolta. Woman Volleyn pelaajavaihdot ja Lindgrenin syttyminen valtavaan hyökkäys- ja syöttötahtiin yllättivät OrPon kentällisen. Vastaanotto sortui useisiin virheisiin, ja tappavia hyökkäyksiä tuli vain WoVon puolelta. Rovaniemen yleisö oli jo varma, että kotijoukkue vie pelin 3–2.

Vieraat ottivat ohjat käsiinsä viidennessä erässä, ja jälleen Borichevan syötöillä aloitettiin 0–3. Kaisa Nyman ja Boricheva herättivät OrPon torjuntapelin. Hyökkäyspinnoja teki jälleen vahvimmin Annukka Paloniemi.

OrPo siirtyi johtoon 8–14. Sitten Ubavic teki syöttövirheen ja perään kotijoukkueen Lindgren latoi kaksi ässää OrPon kenttään, mutta kolmas meni takarajan ylitse. OrPo pääsi juhlimaan kahta sarjapistettä.

Ottelun pistekuningatar oli Woman Volleyn Saana Lindgren (37/+21). Pistemäärä on Lindgrenin toiseksi korkein tällä kaudella. Hän pitää ykköspaikkaa 38 yhdessä ottelussa tehdyllä pisteellä naisten liigassa.

Ubavić torjui hyvin ja latoi ässiä

OrPon paras pistelukema oli Isidora Ubavićilla (21/+5). Häntä rasittivat syöttö- ja hyökkäysvirheet. Seitsemän syöttövirheen vastineeksi hän teki neljä ässää ja oli paras torjuja viidellä tapolla.

Ässät menivät tasan 8–8, syöttövirheet 18–11, torjunnat 7–11, hyökkäysprosentit 40–43 ja vastaanotto 45–28. Vastaanotto oli OrPon heikoin alue. Se vähentää mahdollisuuksia tehdä monipuolisia ja tehokkaita hyökkäyksiä.

Ada Aronen pelasi hakkurina. Alun varovaisuus häipyi pelin edetessä ja Aronen pystyi saalistamaan kymmenen pinnaa.

WoVon parhaana palkittiin passari Iida Paananen ja OrPon parhaana myös passari Nea Luntamo (5/+5). Mestaruusliigan pistekilpailussa Nea Luntamo sai kolme pistettä, WoVon Lindgren kaksi ja Isidora Ubavić yhden pisteen.

WoVon tehokärki oli Lindgren (37/+21), Miia-Maria Mäkikyrö (11/+4) ja Oona Viljanen (9/0). Viljanen joutui vastaanottamaan 40 kertaa.

OrPon pistekärki oli Ubavić (21/+5), Paloniemi (14/+7) ja Boricheva (11/8). Heitä seurasivat Kaisa Nyman (8/+6) ja Ada Aronen (10/0).

WoVon puolustus alussa reikäjuustoa

– Puolustus oli kaksi erää reikäjuustoa. Miia-Marian tulo keskelle toi puolustuksia. Viidennessä hermoilimme, joskin kaveri oli vahva, totesi Rovaniemen päävalmentaja Teemu Mäkikyrö.

– OrPo tuli vahvasti ensimmäisissä erissä. Roolit vaihtuvat usein vaihdosten myötä. Niin nytkin Janette Niemelän tullessa kentälle kohentamaan vastaanottoamme, kertoi Woman Volleyn PROlibero-palkittu Outi Polso.

– Olen ylpeä joukkueestani. Tulimme reippaasti ensimmäisiin eriin Ilman Rekolaa ja Holmiakin. WoVo vaihtoi pelaajia ja paransi tuntuvasti peliään. Viidennessä olimme parempia kahdesta hyvästä joukkueesta, totesi OrPon käskyttäjä Sotiris Gkotsis.

– Taktisesti pelasimme viisaasti. Saimme onnistumisia liian helposti, ja se herpaannutti pelimme kahden erän jälkeen. Pistejako oli oikeutettu, sanoi OrPon passari Nea Luntamo.

OrPon pelaajista rivistä olivat nyt poissa Netta Rekola ja Saara Holm. Sairaslomien pituus ei ole vielä selvillä, mutta koronasta ei ole kyse. Nyt alkanut joululoma tulee osuvaan aikaan. OrPo lähtee tauolle viidenneltä sijalta. Joulun jälkeinen sarjaohjelma mennee uusiksi pelisiirtojen vuoksi.