Turvallinen joulu

Koronasta johtuneiden tiukentuneiden kokoontumisrajoitusten vuoksi itsenäisyyspäivän juhlia vietettiin tänä vuonna eri tavalla kuin aiemmin. Juhlia ei peruttu, mutta ne tarjottiin kuntalaisille eri tavalla. Juhlasalit muodostuivat nyt kotisohville, kun suunnitellut ohjelmat lähetettiin verkkosivustojen kautta kuntalaisten katsottaviksi. Kokemus oli yllättävän mukava ja laittoi miettimään, miksi näin ei ole toimittu aina.

Samanlaista yhteisöllisyyden tunnetta ei verkkolähetystä seuraamalla kuitenkaan voi saada kuin mitä läsnä olevana yleisönä tuntisi. Siksi erilaisilla juhlilla ja kokoontumisilla on koronan jälkeisessä ajassa paikkansa. Etäjuhliin osallistuminen on kuitenkin loistava vaihtoehto heille, joille varsinaisen juhlaan lähteminen voisi muutenkin olla hankalaa.

Korona on mullistanut nyt monella tavalla jouluun valmistautumisen. Pikkujoulut ovat jääneet pitämättä, seurakunnat eivät voi järjestää joululaulutapahtumia ja erilaisten joulumyyjäisten järjestämistä kehotetaan välttämään. Uuteen vuoteen halutaan päästä hallitun pandemiatilanteen kanssa.

Rajoituksista ja suosituksista huolimatta meillä jokaisella on nyt mahdollisuus toimia järkevästi. Suositaan tänä jouluna paikallisia yrityksiä. Tehdään oma osuutemme siinä, että palvelut pysyvät myös jatkossa lähellä. Tämän kaiken me voimme tehdä turvallisesti.

Leave a Comment