Konsta Saarinen nousi historian nuorimpana kuskina SM-osakilpailun palkintopallille

Konsta Saarinen vauhdissa viime viikonvaihteen Tunturirallissa. Kuva: Taneli Niinimäki

Rallin SM-sarjan tulokaskuski Konsta Saarinen vastasi onnistuneesti uusiin haasteisiin, kun rallikausi käynnistyi viikonloppuna Rovaniemen Tunturirallissa. Kun tuloksena oli SM4-luokan toinen sija, Saarinen on suomalaisen rallihistorian nuorin kuljettaja, joka on yltänyt SM-osakilpailussa kolmen parhaan joukkoon.

Orivedellä asuva kuljettaja ajoi viime vuonna vielä nuorten luokassa, mutta hän siirtyi nyt yleiseen luokkaan ja nuotitettaviin rallikilpailuihin. Saarinen täytti 16 vuotta juuri ennen vuodenvaihdetta.

– Oli hieno kokemus ajaa melko ehjästi läpi kaksipäiväinen ralli, joka oli tosi vaativa ensikertalaiselle. Kartanlukija Joni Mäkelän kokemus oli suurena apuna. Myös tiimin väki teki paljon töitä auton kimpussa, Saarinen kiitteli lauantaina päättyneen kisan jälkeen.

Tunturirallin avauspäivän jälkeen Saarinen ja Mäkelä olivat luokassaan kakkosena. Toisen päivän alussa he nousivat johtoon.

– Hetken aikaa tilanne näytti oikeinkin hyvältä, mutta kilpakumppani pystyi ajamaan loppupätkät kovempaa.

– Toisena päivänä tuli pieniä ajovirheitä, joissa ajolinjat valuivat lumipöperölle. Niissä hävisin aikaa. Kahdella viimeisellä pätkällä otin tarkasti, jotta pääsimme maaliin, Saarinen summasi.

Oskari Heikkinen voitti Saarisen lopulta reilun minuutin erolla. Saarisen ja kolmanneksi luokassa ajaneen Valtteri Kosken ero oli vajaat kolme ja puoli minuuttia.

Heikkinen johtaa SM4-luokkaa ensimmäisen osakilpailun jälkeen 34 pisteellään. Saarinen on toisena 25 pisteellä ja Koski kolmas 20 pisteellä.

Seuraava SM-osakilpailu ajetaan Kouvolassa maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Lue myös:

Konsta Saarinen kaasutteli Tunturirallissa luokkansa kakkoseksi

Juuri 16 vuotta täyttänyt Konsta Saarinen aloittaa kautensa Tunturirallista

Leave a Comment