Vaihtopelaajat käänsivät pelin voitoksi – Lotta Kukkosen suoritus jäädytti nurmolaiset

Lotta Kukkonen (vas.) nousi sunnuntaina OrPon sytyttäjäksi. Kolmannessa erässä vaihdosta kentälle tullut Kukkonen kuroi syöttövuorollaan Jymyn karkumatkaa seitsemän pisteen verran kiinni. Huonosti alkanut erä päättyi lopulta OrPon voittoon. Arkistokuva: Juha Jäntti

OrPo joutui siltaan sunnuntaisessa kotiottelussaan Nurmon JymyVolleyta vastaan.

OrPo voitti ottelun ensimmäisen erän, mutta toinen meni nurmolaisille. Kotijoukkueen tahmeasti sujunut peli romahti täysin kolmannen erän alkupuolella ja vieraat pääsivät 4-17 johtoon. Kentälle tulleet vaihtopelaajat käänsivät pelin kuitenkin täydellisesti OrPon hallinnaksi ja kotijoukkue vei erän lopulta 25-23.

Neljäs erä olikin OrPon näytöstä, kun vieraiden selkäranka nitkahti kolmoserän harmittavaan romahdukseen.

OrPo saavutti kuudennen peräkkäisen voiton numeroin 3-1 (26-24, 25-27, 25-23, 25-11).

Karkumatka kiinni pisteputkilla

Nurmo himoitsi voittoa, sillä joukkueella oli alla viisi tappiota. Se taisteli kaikista palloista eikä antanut OrPolle eväitä karkumatkalle.

Toisessa erässä OrPo oli eräpallossa 24-20 ja menetti sen 25-27. Kahdessa ensimmäisesä erässä torjunnat meni vieraille 1-7.

Kun kolmoserän alussa tilanne oli 2-6, otti OrPo aikalisän ja vaihtoi passariksi Lotta Kukkosen. Seuraavana otettiin kentälle hakkuri Isidora Ubavicin paikalle 17-vuotias Ada Aronen. Keskitorjujaksi tuli kahden kuukauden sairaslomalta Netta Rekola.

Tulokkaat tekivät hyvää jälkeä ja erityisesti loisti Lotta Kukkonen. Hän syötti kohdistettuja syöttöjä putkeen seitsemän pisteen verran ja verkolla keskitorjujat hoitivat hommansa. Tilanne oli 11-17.

Väliin tuli yksi pistemenetys, mutta sitten Annukka Paloniemi syötti kymmenen pisteen putken Ada Arosen loistaessa verkolla. OrPo nousi johtoon 21-18. Lopulta Lotta Kukkonen päätti erän torjuntapisteeseen.

Neljäs erä oli OrPolle helppo Jymyn taivuttua edellisen erän romahduksen takia.

OrPon passari Lotta Kukkonen jatkoi mainiota työskentelyään. Hän löysy hyvin keskihyökkääjät ja hyökkäsi itse tehden saldon 5/+5.

Liberona kentällä oli Putkisaari

OrPon liberona pelasi koko ottelun Emilia Putkisaari. Hän nosti 13 aloitusta virheettä. Puolustuspalloissa oli ”häkkismäisiä” suorituksia.

OrPon paras pistenainen tehopisteissä oli keskitorjuja Kaisa Nyman (15/+14). Parhaana palkittu laituri Alexia Kalantaridou keräsi tehot 17/+7.

Netta Rekola osoitti, että sairasloma ei syönyt virettä (7/+7), Isidora Ubavicin saldoa (18/+4)  rasitti tehdyt virheet.

Vierasjoukkueessa Henni Rinta-Keturin tehot olivat 14/+9 ja Nurmon parhaana palkittiin Venla Raitala (17/+1).

Nurmo voitti torjunnat 7-12. OrPo oli syötöissä parempi 12-6.

Pistekisassa Isidora Ubavic sai kolme pistettä, Kaisa Nyman kaksi ja Venla Raitala yhden pisteen. PROlibero palkinnon nappasi OrPon Emilia Putkisaari.

Kukkonen jäädytti Jymyn

– Pelasimme hyvin kaksi ja puoli erää. Meidän piti kuitata edellisen pelin täpärä tappio, mutta sitten tapahtui jotain, ihmetteli Jymyn palkittu Venla Raitala.

– Peleihin syttyy jokainen kerta, nyt meiltä puuttui alkuun napsu. Lotta tuli passariksi ja hän onnistui mainiosti nostaen koko joukkueen taisteluvireeseen, totesi Kaisa Nyman.

– Joukkue jäätyi, kun Lotta Kukkonen syötti ja torjui ratkaisten pelin voittajan. Neljänteen erään meiltä bensiini oli jo palanut, totesi JymyVolleyn päävalmentaja Kari Raatikainen.

– Nurmo pelasi hyvän pelin. Onneksi vaihtopenkiltä löytyi hyvä apu. Itseluottamus kasvoi ja kontrolli kentällä tuli takaisin. Olemme pelanneet viikossa kolme peliä saavuttaen kahdeksan pistettä. Nyt näimme, että voimaa löytyy tarvittaessa vaihtopenkiltä, totesi OrPon päävalmentaja Sotiris Gkotsis.

OrPo pelaa perjantaina 29. tammikuuta vieraissa LP-Vampulaa vastaan. Seuraava kotiottelu on vuorossa keskiviikkona 3. helmikuuta. Tuolloin vastaan tulee Hämeenlinnan Lentopallokerho.