50 vuotta sitten: Toinen kunnallinen vuokratalo noussut harjaan Orivedellä

Vanha vuosikerta, harjannostajaiset
Harjannostajaisväkeä.

Orivedellä vietettiin 29.1.-71 toisen kunnallisen vuokratalon harjannostajaisia. Nyt harjakorkeuteen saatu rakennus on kaksikerroksinen betonielementtitalo, johon tulee 22 asuntoa, joista 10 yksiöitä, 10 kaksioita ja 2 kpl 3 huoneen.

Rakennuksen kuutiotilavuus on 4670 m³. Talon kustannusarvio on 801 795 markkaa. Harjannostajaistilaisuudessa lausui tervetuliaissanat Oriveden kunnan yleisten töiden lautakunnan puheenjohtaja insinööri Pentti Uitti. Urakoitsijan puolesta puhui toimitusjohtaja Aaro Havia ja rakentajien kiitokset esitti Taito Turunen.

Rakennustöitä tekee rakennusliike Aaro Havia Oy Kangasalta. Talon on suunnitellut arkkitehti Mikko Lintula Jyväskylästä. Rakennuksen sähkösuunnitelmat on laatinut ins Pentti Uitti Orivedeltä ja sähkötyöt suorittanut Oy Oriveden Sähkö.

Insinööritoimisto Seppo Karves Jämsänkoskelta on laatinut LVI suunnitelman ja työn toteuttaa Oriveden Vesihuolto-osuuskunta. Rakennustöiden valvojana toimii kunnanrakennusmestari Reino Jylhä Orivedeltä.

Rakennus valmistuu heinäkuun alkuun mennessä.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 4.2.1971. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

Leave a Comment