”Odotin vaikeaa ottelua, mutta sitä se ei ollut” – Hämeenlinna oli reilusti OrPoa parempi

OrPo, HLK
OrPon otteet eivät riittäneet Hämeenlinnaa vastaan. Lopputuloksena oli selkeä 0-3 tappio. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Tasoero mestaruutta tavoittelevan Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja Oriveden Ponnistuksen välillä paljastui karusti keskiviikkona Orivedellä pelatussa Mestaruusliigan pelissä.

Kotijoukkue hävisi 0-3 (14-25, 20-25, 20-25).

Vieraat ovat runkosarjan kakkosena ja OrPo viidentenä. OrPon tappio tietää sitä, että OrPo ei pysty nostamaan sijoitustaan, mutta ottelun enemmän pelannut LiigaPloki voi kivuta vielä orivesiläisten ohi.

Vaihtonaiset piristivät peliä

OrPo painii nyt vastaanoton ja kenttäpuolustuksen kanssa. Aloitusten nostotarkkuus on heikko. Hyökkäys jää yksipuoliseksi.

Surkean avauserän jälkeen joukkue lämpeni vähitellen.

Selvä muutos parempaan tapahtui kolmannessa erässä, kun passariksi tuli Lotta Kukkonen ja hakkuriksi Ada Aronen. OrPo pääsi hyökkäämään monipuolisemmin ja tehokkaammin. Erävoittoon se ei kuitenkaan vienyt.

OrPon ottelutahti on ollut kireä. Lisäksi Anastasia Borichevan loukkaantuminen vaikuttaa suorituksiin. Netta Rekola palasi peleihin sairaslomalta ja hakee vielä parasta virettään.

Joukkueen liikkuvuus on heikentynyt alkukauden jälkeen. Väsymys tuntuu painavan kintereissä. Rentoutta kaivataan otteisiin.

OrPo, HLK
Isidora Ubavic nousee korkealle verkolla ja pyrkii ohittamaan HLK:n torjunnan. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Kalantaridou oli neljän ässän nainen

HLK vyörytti nopeita hyökkäyksiä OrPon kenttään kuin liukuhihnalta 45 prosentin teholla, kun kotijoukkue jäi 35 prosenttiin. Vastaanottoluvut olivat OrPo 31 ja HLK 45 prosenttia. Torjuntapisteet tasattiin 4-4.

OrPon parhaan pelaajan palkinto meni Kaisa Nymanille (7/+6). Eniten hyökkäyspisteitä keräsi Annukka Paloniemi, saldo oli kahdeksan pistettä. OrPon viidestä ässästä Alexia Kalantaridou teki neljä.

Vierasjoukkueessa Jasmine Madsen takoi 13 pistettä ja Emmi Riikilä 11.

Rytmi löytyi vasta kolmanteen erään

Pistekilpailu meni vieraille: passari Erica Di Maulo sai kolme pistettä, hakkuri Madsen kaksi ja keskitorjuja Bettina Yli-Sissala yhden pisteen.

PROlibero-palkinto jäi kotijoukkueen Sanna Häkkiselle.

– Tosi hyvin alkoi keskitorjujan rooli, kertoi Yulia Miniukin tonttia paikannut Bettina Yli-Sissala.

– Meillä oli tosi vaikeeta. Aluksi oli vastaanottovaikeuksia ja pelirytmi löytyi vasta kolmannessa erässä. Vaihdot toivat energiaa peliimme, totesi OrPon Kaisa Nyman.

– Odotin vaikeaa ottelua, mutta sitä se ei ollut. Pelasimme täydellistä peliä monipuolisin hyökkäyskuvioin, kertoi HLK:n valmentaja Matteo Pentassuglia.

– HLK oli hyvä. Jos häviää 0-3, ei voi olla tyytyväinen, sanoi OrPon käskyttäjä Sotiris Gkotsis.

Sunnuntaina OrPo pelaa kotonaan Kuortanetta vastaan. Tiistaina on vuorossa vieraspeli Suomen Cupin voittajaa LP Kangasalaa vastaan.

Lue lisää: OrPo kaatui vastaanottoonsa ja voittoputki katkesi – maanantaina selvisi, että Borichevan kausi on ohi

Leave a Comment