Mymmykät, Pirppanokat ja Tättähäärät riemuitsivat mäenlaskusta – kesän tullessa Holman vuoropäiväkodin toiminta siirtyy Orivarsaan

Holman vuoropäiväkoti, laskiainen
Eveliina Vanninen ja Emma Korri laskivat pulkalla mäkeä Holman vuoropäiväkodin laskiaistiistain tapahtumassa ja huusivat mennessään pitkää lorua pitkistä pellavista. Kuva: Mirkka Tuominen

Holman vuoropäiväkoti sijaitsee entisellä Holman koululla, jossa on yhdistettynä ympärivuorokautisen päivähoidon tarpeessa olevien lasten hoito ja tavallinen päivähoito. Kesällä vuoropäiväkoti siirtyy Orivarsaan.

– Haikein mielin täältä lähdetään. Metsän siimeksessä sijaitseva Holma on ollut erittäin kotoisa paikka. Olen viihtynyt hyvin täällä, lastenhoitaja Irene Seppälä kertoo.

Peetu Sippola laskee mäkeä lujaa ja kertoo, että hän on viihtynyt hyvin Holman koululla. Muutkin lapset yhtyvät samoihin mietteisiin.

Holman päiväkodilla laskiaistiistai sujui mukavasti mäkeä laskien, hiihtäen ja makkaraa paistaen. Useimmilla lapsilla sekä varhaiskasvatuksen opettajilla ja lastenhoitajilla oli monet villasukat päällekkäin jaloissaan, ilman kenkiä.

– Vihreän lipun teemaa eli aineetonta yhteistä tekemistä, villasukat jalassa, ei tietenkään unohdeta, varhaiskasvatuksen opettaja Kaisa Niiranen toteaa.

Holman vuoropäiväkoti, laskiainen
Iida Nukarinen laskee pulkkajonossa ensimmäisenä. Hänen takanaan tulevat Pihla Uotila ja Tuikku Heino sekä Taneli Liimola. Kuva: Mirkka Tuominen

Holmassa on kolme päiväkotiryhmää: Mymmykät, Pirppanokat ja Tättähäärät. Ohjaajina ryhmissä toimivat Mari Lind, Tiina Kuusisto, Irene Seppälä, Henna Ojala ja Kaisa Niiranen. Lapsia on ryhmissä yhteensä noin viitisenkymmentä.

– Holmasta jäädään kaipaamaan varmasti eniten luontoa, metsäretkiä sekä vanhan koulun tunnelmaa. Muuton myötä joudumme luopumaan jostain, mutta samalla saamme uusia positiivisia asioita. Orivarsan tilat on muun muassa mietitty päiväkotikäyttöön, kirjasto, liikuntahalli ja jäähalli ovat lähempänä sekä leikkipuistot, Niiranen toteaa.

Niiranen toimii Holmassa varhaiskasvatuksen opettajana nyt toista vuotta. Hän miettii, että pelkät seinät ja ympäristö eivät tee päiväkotia, vaan henkilöstö on sen sydän.

– Meille tärkeitä arvoja ovat syli ja läheisyys sekä rakkaus ja turvallisuus. Nämä asiat korostuvat meillä vuorohoitotilanteissa. Esimerkiksi nukkumaan mennessä pyrkimyksenä on, että lapsi saa nukkua aina samassa sängyssä tutun aikuisen läsnä ollessa. Mukana Orivarsaan viemme omia perinteitämmekin, olemme muun muassa toivoneet Orivarsan pihaan makkaranpaistopaikkaa.

Leave a Comment