Onnetonta katujen hoitoa

Olen asunut Kissantassussa, Palvelutalon tuntumassa jo nelisen vuotta, ja katujen huono hoito on ollut toistuva ongelma näillä kulmilla.

Monella näiden talojen asukkaista on mittarissa 90 vuotta, on meitä seitsenkymppisiäkin, mutta yhteistä kaikille on, että kalteva mäki Kissantassunkujalla on niin huonossa kunnossa, etteivät autotkaan tahdo päästä liikennöimään täällä. Pahin on kadun alapää.

Orivesi on muuten ihana paikka asua ja elää, mutta kulkeminen täällä on aika monivivahteista. Kevyen liikenteen väylät ovat kaiken lisäksi usein kaltevia, eikä niillä näy hiekanmurustakaan – ja nyt hiekat ovat taas jään alla.

Ihmiset haluaisivat ulkoilla, monelle se on suorastaan välttämätöntä liikuntakyvyn turvaamiseksi, mutta nastakengätkään eivät auta, vaikka ovat läpi talven käytössä. Latokartanontiella näyttää olevan ihan sama tilanne, muista lähikaduista en edes tiedä.

Koneitako säästetään, vai rahaa pelkästään? Kalustoa tähän kuitenkin on, sen tiedän. Nyt oli jopa aura käynyt meidän kulmilla. Jos loppuviikosta lunta kertyy, yleensä niiden auraus jää vasta seuraavaan viikkoon. Ja kun isoilla koneilla aurataan, paakut putoilevat vallien päältä takaisin tielle!

Postinjakajakin kulkee pyörällä. Asukkaat alkavat jo väsyä tilanteeseen. Kaupungille on kyllä mennyt viestiä, että asia on otettava vakavasti, sillä vanhuksetkin ovat monin paikoin kaatuilleet.

Kokonaan toinen asia on autoilijoiden huomiokyvyn puute Orivedellä, tästä kuulee myös paljon!

Paula Heinonen

Leave a Comment