OrPon hiihtäjät ovat päässeet nauttimaan kisahuumasta – laduilta on tullut myös menestystä ja mitalisadetta

OrPo, hiihtojaosto
Elli Leppä (vas.), Reetta Paavola, Mandi Kahilaniemi ja Emil Ruissalo riemuitsevat kisamenestyksestään. Kuva: Kirsi Onnela

Tampereen Kaupissa hiihdettiin 21. helmikuuta Hämeen Piirin mestaruuksista. OrPon hiihtäjiä oli kisoissa runsaasti mukana ja menestys oli hienoa.

OrPon hiihtojaostossa on viime vuosina kehitetty hiihtokoulutoimintaa kouluttamalla Hiihtoliiton valmentajakoulutuksessa toistakymmentä tason 1 valmentajaa sekä aloitettu oma valmennusryhmänsä tavoitteellisemmin harjoitteleville.

Kuluvana talvena hiihtokouluissa on ollut mukana reilusti yli sata hiihdosta innostunutta lasta, nuorta ja aikuista. Harjoituksia on vedetty pienryhmissä. Näissä innostuneissa hiihtäjissä ovat mukana myös aikuisten hiihdonohjauksen ryhmä.

Hiihtomaa ja Orivedellä hyvin hoidetut ladut tarjoavat tähän loistavat olosuhteet.

Matias Ruissalo. Kuva: Kirsi Onnela

Mestaruuksia ja loistavia onnistumisia

Piirinmestaruushiihtoihin OrPo sai kasaan peräti 13 kisailijan joukkueen. Vuosien tauon jälkeen myös aikuisten sarjoissa nähtiin osallistujia. Kisat hiihdettiin perinteisellä tyylillä.

N35-sarjassa Kiti Ruissalo ja M55-sarjassa Mauri Kaila hiihtivät mestaruuteen.

Lasten ja nuorten sarjoissa Mandi Kahilaniemi voitti N7-mestaruuden. Emil Ruissalo palkittiin M8-sarjassa neljännestä sijasta. N8-ikäisissä Alisa Teho oli viides ja Vilma Haikka kuudes.

Tämän kauden ensikertalainen, N9-sarjassa hiihtänyt Reetta Paavola sijoittui toiseksi. Vuotta vanhemmissa Elli Leppä sijoittui kolmanneksi ja Emmi Hämäläinen oli viides. Lisää menestystä tuli N11-sarjassa, kun Roosa Teho oli kolmas ja Amanda Onnela neljäs.

Hyvin meni myös M11-sarjassa kisanneen Perttu Paavolan ja M13-sarjassa hiihtäneen Matias Ruissalon kilpailut, molemmat sijoittuivat seitsemänneksi.

Vilma Haikka. Kuva: Kirsi Onnela

Omissa kisoissa yli 30 osallistujaa

Ennen talvilomaa ehdittiin hiihtää myös OrPon Sinetticupin osakilpailu, jossa yli kolmekymmentä lasta pääsi kisaamaan kotiladuilla.

Tunnelma oli mukavan rento, kavereita kannustettiin innolla ja mikä tärkeintä kaikki osallistujat saivat palkinnon.

Poikkeustalvi on vaatinut huomioimaan pandemian aiheuttamat erityisjärjestelyt, mutta onneksi laduilla tilaa riittää ja ulkona tapahtunut toiminta on ollut mahdollista.

Hiihdon ilon on tänä talvena löytänyt ilahduttavan monta uutta lajista innostunutta ja Hiihtomaan parkkipaikka on pullistellut autoista.