Konsta Saarinen piti rallisarjan kakkossijansa tekniikkaongelmista huolimatta

Konsta Saarinen kaasutteli Fiestallaan SM4-sarjan neloseksi Kouvolan osakilpailussa. Kuva: Juha Jäntti

Orivesiläinen ralliteiden tulokaskuski Konsta Saarinen, 16, sijoittui luokassaan neljänneksi viikonloppuna ajetussa Kouvolan SM-osakilpailussa. Sijoitus oli taisteluvoitto, koska Saarisen Fiestassa oli teknisiä ongelmia koko kisan ajan.

Talvikauden kahden osakilpailun jälkeen Saarinen on SM4-luokan sarjapisteissä toisena.

Saarisen Fiestan jarrujen kanssa oli ongelmia rallin alkuvaiheissa, mutta ne saatiin kuntoon ensimmäisessä huollossa. Suurempaa huolta aiheutti kuitenkin mystinen moottorivika.

– Moottori oli koko kisan ajan vikatilassa, ja varoitusvalot vilkkuivat kojetaulussa. Tehoja oli hukassa arviolta kolmannes, joten kärjen vauhtiin ei ollut saumoja, Saarinen kertoi.

– Kilpailun aikana moottorinohjauksen häiriölle ei pystynyt tekemään mitään, nollailtiin vain vikakoodeja. Pääsimme EK4:n maalin jälkeen juuri ja juuri liikkeelle, kun moottori lakkasi hetkeksi reagoimasta kaasupolkimeen.

Saarinen ja kartanlukija Joni Mäkelä onnistuivat kellottamaan kisan loppupuolella hyviä aikoja, kun sankaksi yltynyt lumisade ja tien pinnalle kertynyt irtolumi tasoittivat tilannetta.

– Neljäs sija on oikein hyvä näiden vaikeuksien jälkeen. Sarjassa kärkikuski hieman karkasi, mutta meidän kakkossijamme säilyi, ja saimme jopa vähän kasvatettua piste-eroa takana tuleviin.

SM-sarja jatkuu toukokuun lopulla Länsirannikon Rallissa.

Pistetilanne SM4-luokassa kahden osakilpailun jälkeen. 1) Oskari Heikkinen 59, 2) Konsta Saarinen 37, 3) Valtteri Koski 28, 4) Jere Pensas 24, 5) Markus Heikkinen 19.