EU:n puolustus- ja kriisinhallinta

Kun me elämme globaalissa maailmassa, niin seuraavat asiat koskevat myös meitä orivesiläisiä kuten myös koko ihmiskuntaa. EU rakentaa omaa yhteistä ”puolustus- ja kriisinhallintaa”, toisin sanoen nopeantoiminnan rauhaan pakottamis- ja sotavoimia.

Tänään tuo joukkojen teho ja voima on niin heikko, että sen on harjoitettava yhteistyötä USA:n kanssa. Yhdysvallathan on vielä tänään johtava Nato-maa, mutta Euroopan unionilla on selkeä tavoitteellinen päämäärä päästä jossain vaiheessa tuohon ykkösasemaan. Miten ja milloin se tapahtuu, jää nähtäväksi.

Mitä taas tulee Suomen niin sanottuihin turvatakuisiin, joita haetaan unioniin kuulumisen ja mahdollisen Natoon menemisen kautta, niin jos Suomen rajoille syntyisi konflikti ja miehitysaikeissa hyökkääjä pyrkisi maahan, niin ei EU eikä USA kuin Ruotsikaan tulisi avuksi, vaan Suomi olisi yksin tuossa tilanteessa.

Mitä tulee rauhaan pakottamiseen, niin ne toimenpiteet tähtäävät ennen muuta Lähi-idän loputtomalta tuntuvan selkkauksen lopettamiseen. Näennäinen kestoltaan  lyhytaikainen rauha varmaan saadaankin sinne aikaan, kun USA:n tuki Israelille tulee loppumaan lähiaikoina ja Israel jää yksin.

Nuo niin sanotut rauhanturvajoukot eli rauhaanpakottamisjoukot menevät Israeliin ja sen lähialueille, Euroopan unionin ruhtinaan (tulevan voimajohtajan) käskystä ja YK:n mandaatilla. Silloin toteutuu se ennalta ilmoitus, joka on Raamatussa, että ”pakanakansat piirittävät Jerusalemia” ja Jumala kokoaa kaikki pakanakansat, ja tuohon kaikkeen kuuluu myös Suomi, Israelin maahan tuomiolle Aravanin laaksoon, jota Sanassa kutsutaan ratkaisun laaksoksi.

Jumala armahtakoon Suomen kansaa, johon mekin Orivedellä kuulumme, ettemme olisi noissa joukoissa, kun nuo tapahtumat ovat käsillä!

Kalevi Tuomivaara

Leave a Comment