50 vuotta sitten: Sotaveteraanipiirin kesäjuhla Orivedellä

vanha vuosikerta, sotaveteraanit
Toiminnanjohtaja Sakari Sointu selostaa tekeillä olevaa eläkelakia. Pöydän takana Lauri Mattila, Erkki Karonen ja Esko Aaltio, edessä Kaleva Mäntysaari, Väinö Palokangas, Tauno Lamminen ja Oiva Silvonen.

Oriveden Sotaveteraanit on toimelias yhdistys. Se on tukenut huomattavalla tavalla paikkakunnan puutteessa olevia sotaveteraaneja. Kahden asunnon kunnostaminen sekä tuntuvien avustusten myöntäminen on sitä oikeata veljes- ja talkooapua, jota tarvitaan ja jota Hämeessä on totuttu antamaanä sanoi piirin toiminnanjohtaja S. Sointu yhdistyksen vuosikokouksessa perjantaina keskuskoulussa. Hän selosti myös uutta eläkeuudistusta.

Vuoden aikana kuolleen 11 aseveljen muistoa hiljennyttiin kunnioittamaan kokouksen alussa, jonka puheenvuoroja jakoi Lauri Mattila, sihteerinä oli Erkki Karonen. Jouluna muistettiin 45 henkilöä paketein ja muulla tavoin. Talous on vankistunut, toiminta vakiintunut, veteraanien talohanketta tutkitaan, yhteistoimintaa muiden reserviläisjärjestöjen kanssa laajennetaan.

Puheenjohtajaksi valittiin edelleen Esko Aaltio sekä erovuoroisten tilalle Lauri Mattila, Väinö Jokinen, Kaleva Mäntysaari, Väinö Palokangas, Viljo Pyhälä, Eino Vanhanen ja Veli Paavola, tilintarkastajiksi Lauri Pohjonen ja Eero Eerola. Lisäksi nimettiin edustajat piirin vuosikokoukseen.

Tämän vuoden talousarvion loppusumma on 7 600 mk. Vuoden merkkitapahtuma on piirin kesäjuhla Oriveden Opistossa 4. heinäkuuta. Sitä valmistelee Erkki Karosen (keräyspäällikkö) johtama juhlatoimikunta.

Sotaveteraaniyhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittiin Kaleva Mäntysaari sekä sihteeri-taloudenhoitajaksi Lauri Mattila. Yhdistyksessä oli vuoden vaihteessa 432 jäsentä, joista naisia 21. Jäsenansiomerkin saivat Väinö Jokinen ja Timo Laitio.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 25.3.1971. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

Leave a Comment