Nikolaos Gkitzekos nousee OrPon päävalmentajaksi – kolmevuotinen paperi, tavoitteena kolmen vuoden sopimukset myös pelaajien kanssa

OrPon uusi päävalmentaja Nikolaos Gkitzekos toimi omalla pelaajaurallaan passarina. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Oriveden Ponnistus luottaa kreikkalaisvalmennukseen. Sotiris Gkotsiksen luovuttua päävalmentajatehtävästään hänen tilalleen astuu kaksi kautta Orivedellä apuvalmentajana toiminut Nikolaos Gkitzekos, 33 – 190.

Hän on pelannut ammattilaisena yli 10 vuotta ja opiskellut valmentajaksi Kreikan lentopallovalmentajien liiton S.E.P.P.E:n Valmentajakoulussa sekä myös Aristotele University of Thessalonikissa.

Nikolaoksen ura Kreikassa ennen Orivedelle tuloa on kova. Reilusta pituudesta huolimatta hän pelasi ammattimaisesti passarin tontilla Apollon Kalamariasjoukkueessa ja PAOK Thessalonikissa. Hän on kuulunut myös Kreikan maajoukkueeseen.

Valmentajana hän ehti toimia kolme kautta Apollon Kalamarias-joukkueessa ja yhden kauden Nea Vyssassa.

– Olen iloinen ja kiitollinen jatkaessani OrPon joukkueen valmentajana. Yhteistyö kahden vuoden aikana on ollut erinomaista. Tulevalla kaudella kovalla työllä yritämme saavuttaa asettamamme tavoitteet, totesi Gkitzekos.

Gkitzekosin sopimus tehtiin kolmeksi kaudeksi. Pelaajienkin kanssa OrPo pyrkii kolme kautta kestäviin sopimuksiin. Tällä rauhoitettaisiin keväisten pelaajasiirtojen määrää.

OrPon manageri Mika Putkisaari saattaa muistella vuotta 1997. Silloin seura voitti SM-kultaa kolmivuotisen projektin ensimmäisenä vuonna.

Päävalmentaja saa tuekseen kakkosvalmentajan ja avustavan fysiikkavalmentajan. Nämä valitaan myöhemmin.

Manageri Mika Putkisaari on heittänyt verkkojaan jo kautensa päättäneille pelaajille. Viime kaudella OrPossa pelanneet ovat näyttäneet pääosin vihreää valoa. Kysymysmerkkejä ovat loukkaantuneiden pelaajien Saara Holmin ja Anastasia Borichevan toipuminen pelikuntoisiksi.

Juttua on muokattu 24.3. klo 9.30: täydennetty valmentajan opiskelupaikat ja korjattu hänen edustamansa seuran nimi. Gkitzekos ei ole pelannut Olympiacosissa, vaan PAOK Thessalonikissa.

Leave a Comment