Nousujohteiset passarit jatkavat OrPossa – Luntamo ja Kukkonen ovat mukana joukkueessa

Nea Luntamo
Nea Luntamo jatkaa OrPossa kolmivuotisella sopimuksella. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Oriveden Ponnistuksen viime kauden passarikaksikko Nea Luntamo (21-178) ja Lotta Kukkonen (19-171) ovat tehneet OrPon kanssa kolmivuotisen jatkosopimuksen.

Naantalista kotoisin oleva Nea Luntamo aloitti lentopallon pelaamisen Raision Urheilijoissa ja Loimussa C- ja B-junnuissa. Ykkössarjaa hän pelasi Rantaperkiön Iskussa ennen OrPoon tuloa. OrPossa Luntamo on pelannut kaksi kautta.

– Mukava nähdä, miten kolmen kauden jakso kehittää pelitaitojamme. Haluan itse kehittyä omille äärirajoilleni asti. Tavoitteeni on saavuttaa vielä parempi taitotaso ja tasaisuutta suorituksiin.

Passarin tavoite on pohjata joukkueen hyökkäysvoima.

– Siksi olisi hyvä saada joukkueeseen vielä yksi kovakätinen ulkomaalainen, joka sytyttäisi nuoret pelaajat parempiin suorituksiin, Luntamo arvioi.

Luntamo opiskelee Turussa bioanalyytikoksi. Opiskeluista on takana yksi lukuvuosi, jäljellä sama kuin OrPon kanssa tehdyn pelaaajasopimuksen pituus.

Lotta Kukkonen
Lotta Kukkosen lukio-opinnot ovat ohi, joten nyt hän pääsee keskittymään lentopalloon. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Liikkuvuus on Kukkosen valtti

Lotta Kukkonen on myös varsinaissuomalainen ja kotoisin Paimiosta. Lentopallon alkeet hän oppi Paimion Yrityksessä. Sieltä tie vei Kuortaneelle, missä lukio-opintojen lisäksi pelattiin lentopalloa. Kuortaneen liigajoukkueessa kului puolitoista kautta. Ylioppilaaksi hän on valmistumassa tänä keväänä.

– Nyt koulu on ohi ja pääsen keskittymään lentopalloon. Muutin juuri asuntoni Orivedellä kerrostaloyksiöön. On hienoa, että täällä halutaan kehittää nuoria pelaajia liigan huipulle. Tuntuu hyvälle olla projektissa mukana. Minulla on kova luotto siihen, Kukkonen kertoo.

Kukkonen sai päättyneellä kaudella jo tuntuvasti peliaikaa. Hän pitää erityisesti nopeiden hyökkäysten, siirtojen ja satasten rakentamisesta. Hämmästystä herätti erittäin nopea liikkuminen puolustuspalloihin. Passinkin Kukkonen ehti heittämään vaikka takanurkalta.

Kukkonen on luvannut avustaa syksyllä seuran kausijulkaisun ja Oriveden Seudun Joulu -lehden ilmoitushankinnassa.

Lue lisää: OrPon pelaajarinki alkaa hahmottua – kolmen tutun pelaajan kanssa on tehty jo sopimukset

Leave a Comment