Tuplatulos on loistojuttu

Tredun Oriveden toimipisteen suosion kasvu tämän kevään toisen asteen yhteishaussa on iloinen uutinen. Toimipisteen valitsi ensisijaiseksi opiskelupaikkatoiveekseen kaiken kaikkiaan 25 hakijaa. Vuosi sitten heitä oli vain 12, joten hakijamäärä tuplaantui.

Yhteishaussa opiskelupaikkaa hakevat lähinnä peruskoulunsa päättävät. Ammatillisen koulutuksen voi kuitenkin aloittaa myös pitkin vuotta niin sanotun jatkuvan haun kautta. Todellinen aloittavien opiskelijoiden määrä Rovastinkankaan kampuksella onkin ensi lukuvuonna todennäköisesti paljon suurempi kuin mitä yhteishaun lukemat kertovat.

Ammatillinen koulutus on ollut nuorten keskuudessa vetovoimainen. Esimerkiksi Tredun kaikkiin hakukohteisiin saapui hakemuksia nyt 500 enemmän kuin viime vuonna. Määrän kasvua selittänee se, että yhdeksännellä luokan päättävät ovat ensimmäisiä, joita koskee lakiuudistus oppivelvollisuuden laajentamisesta 18 ikävuoteen.

Ammatillisen koulutuksen toimipisteellä on ollut Orivedellä varsin tummia ajanjaksoja. Toimipiste on ollut muun muassa lakkautusuhan alla. Periksi ei tuolloin annettu ja nyt toimipisteessä luodaan opinpolkuja, joilla pyritään vastaamaan muun muassa alueen työvoimapulaan. Tulevaisuus näyttää hyvältä.

Leave a Comment