OrPon oma kasvatti liigajoukkueen toiseksi liberoksi – ”Pelipaikka on minulle mieluinen”

Petra Lehtinen
Seitsemänvuotiaana lentopalloilun aloittanut Petra Lehtinen on OrPon oma kasvatti. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Petra Lehtinen (16-166) siirtyy kasvattajaseurassaan mestaruusliigatasolle.

Lehtinen allekirjoitti 1+1 -vuotisen sopimuksen OrPon kanssa. Hän pelaa liberona ja tulee Emilia Putkisaaren kaveriksi libero-osastolle. OrPolla on nyt koossa yhdeksän pelaajasopimusta ensi kaudelle.

Lehtinen on aloittanut lentopallon seitsemänvuotiaana F-tytöissä. Koko junioriuransa hän on pelannut OrPossa. Lehtinen pelasi kahdessa OrPon aluemestaruusjoukkueessa ja yhden SM-hopean Lounais-Suomen aluejoukkueessa.

Lehtinen käy Oriveden lukiossa ensimmäistä lukuvuotta lentopallolinjalla, jota vetää kokenut nuorisovalmentaja Harri Raitala.

Aikuisissa Lehtinen on pelannut kakkossarjaa kolme kautta.

– Libero pelipaikkana on minulle mieluinen. Pidän vastaanottotaitojani parhaana osapuolena. Liigatreeneissä kehitellään taitoa hyökkäysten puolustamiseen. Uskon, että nuorella joukkueellamme tullaan pärjäämään Mestaruusliigassa, arvioi liigauraansa aloittava Lehtinen.

– Petra on nuori, lupaava liberonousukas. Siitä kiitos OrPon juniorityölle. OrPolla on eniten omia kasvatteja. Lehtisen lisäksi mukana ovat Emilia Putkisaari ja Netta Rekola, kertoi OrPon manageri Mika Putkisaari.

Lisää taitavia junioreita on kasvussa, kun seuratreenien lisäksi nuorilla on mahdollisuus opiskella Oriveden lukion lentopallolinjalla.

Jatkuvuutta tarvitaan, kun OrPo pitää piikkipaikkaa Mestaruusliigajoukkueiden ikätilastossa. Liigakausia seuralla on takana 35. Pääsarjaotteluita se on pelannut yli 1 000 kappaletta. Pistesuhde on nykyisten liigajoukkueiden kolmanneksi paras.

Leave a Comment