Leporannassa aukeaa 50:s näyttely – Jaana Pärssiselle yhdestä kesästä tullut jo seitsemäs

Leporannan vanhat rakennukset ovat osa kokonaiselämystä. Kuva: Eveliina Kälviäinen

Leporannan taidekeskuksen näyttelyjatkumo Vinkiällä on vahva: juhannuksena aukeaa 50:s kesänäyttely längelmäkeläisen luonnon keskellä, Lahnajärven rannassa. Tämä merkkipaalu on antanut Leporannan perustajalle Vilho Juusellalekin virtaa luoda uusia töitä näyttelyyn.

Näyttelyn järjestämisen itetaiteilija Juusela on jo muutama vuosi sitten luovuttanut nuorempien käsiin. Tamperelaisen kuvataiteilijan Jaana Pärssisen piti tulla Leporannan näyttelyjärjestelyistä vastaamaan vain yhdeksi kesäksi, ja nyt on alkamassa jo seitsemäs. Hän on antanut näyttelylle nimeksi ”Arjen juhlaa”, ja haluaa sillä kuvata, miten taiteen teko saa arjestakin juhlan. Sitä se on ollut niin maanviljelijä Vilho Juuselalle kuin Pärssiselle itselleenkin. Hän käy töissä hoiva-avustajana, ja maalaaminen on tärkeä osa elämää työn lomassa.

Juhannuksena avautuvaan ja elokuun alkuun jatkuvaan näyttelyyn Jaana Pärssinen on kutsunut noin 25 taiteilijaa, joiden töistä hän uskoo muodostuvan monipuolinen ja ehyt kokonaiselämys. Taiteilijat löytyvät omien kontaktien ja verkostojen kautta, ja mukana on sekä vanhoja tuttuja että aivan uusia tekijöitä. Jaana Pärssinen on aina halunnut antaa tukea ja mahdollisuuden nuorille taiteentekijöille. Moottorisahaveistokurssi kuuluu tähänkin kesään.

Pärssinen pitää näyttelyä auki keskiviikosta sunnuntaihin ja aikoo itse olla useimmiten paikalla.

Leave a Comment