Juuso Hassi otteli kotimaan kärkituloksen Seinäjoella – Anna Pyykkö sijoittui neljänneksi

Kymmenottelun puolustava Suomen mestari, Oriveden Ponnistuksen Juuso Hassi otteli Seinäjoella kesän kotimaan kärkituloksen 7292 pistettä voittamalla kisan. Tasaisessa ottelussa toiseksi tuli ennätyksensä tehnyt Tarmo Savola 7205 pisteellä ja kolmannelle sijalle ylsi Petri Ihander 7157 pisteen saaliilla.

Hassin ottelusarja oli seuraava: 100 m 11,23, pituus 6,78, kuula 13,52, korkeus 1,92, 400 m 50,87, 110 m aidat 15,43, kiekko 41,55, seiväs 4,38, keihäs 53,27, 1500 m 4.44,23.

Lappajärven Veikkojen Tarmo Savola johti kisaa reippaasti ensimmäisen päivän jälkeen. Hassi on kuitenkin ennenkin kirinyt toisen päivän viimeisillä lajeilla, ja niin kävi nytkin. Keihäässä lensi kymmenen metriä yli Savolan tuloksen ja 1500 metrillä Hassi juoksi kymmenen sekuntia nopeammin Savolaan nähden.

– Kisa oli suhteellisen hyvä, samoin korkeushyppy. Keihäs ratkaisi kisan. Valmistautuminen Kalevan Kisoihin sujuu suunnitellusti. Nyt pitää kehittää irtiottokykyä paremmaksi. Sillä paranevat erityisesti lyhyet juoksumatkat ja hypyt, Hassi kertoo.

Pyykkö otteli neljänneksi

Seinäjoella otteli myös kesän 2018 Suomen Mestari Elmo Savola viidenneksi pistein 6670. Hän jätti 1500 metriä juoksematta, mutta teki Kalevan Kisoihin oikeuttavan tuloksen.

Ponnistukselta oli Seinäjoella mukana toinenkin ottelija. Anna Pyykkö otteli N19-sarjassa neljänneksi ja sijoittuu sarjassaan tilaston kahdeksanneksi.

Ottelusarja Pyyköllä oli seuraavanlainen: 100 m aidat 15,06, korkeus 1,46, kuula 9,34, keihäs 27,22, pituus 5,14, 800 m 3.00,112.

Aitajuoksussa Pyykkö oli kisan toiseksi nopein. Ennätys parani 214 pistettä tuloksella 3882.