Salla Karhu lähtee syksyllä pelaamaan Unkariin – ensin kuitenkin ohjelmassa leiritystä ja EM-kisat

Salla Karhu (edessä vas.) nähtiin EM-karsinnoissa Suomen maajoukkueen aloituskuusikossa. Maajoukkueen seuraava etappi on EM-kisoissa elokuussa. Kuva Salla Karhun albumista.

Orivesiläislähtöinen lentopalloilija Salla Karhu on kevään aikana etsinyt suomalaisen agenttinsa kanssa uutta pelipaikkaa. Pari viikkoa sitten tuli tarjous Unkarista, ja varsin pian päästiin yhteisymmärrykseen seuran kanssa.

Salla Karhun uusi pelipaikka on Békéscsaba-niminen kaupunki Budapestista pari tuntia kaakkoon, lähellä Romanian rajaa, ja siellä paikallinen seura BRSE. Kaupungissa on runsaat 60 000 asukasta. Joukkue pelaa Unkarin korkeimmalla sarjatasolla ja on jo pitempään kuulunut neljän ryhmään, joka vuosi toisensa jälkeen pelaa kärkikahinoissa.

– Sikäläisestä liigasta en muuten osaa kauheasti sanoa, mutta nämä neljä joukkuetta pelaavat myös CEV-cupia. Lisäksi Unkarin maajoukkue on pärjännyt hyvin EM-kisoissa, joten siellä on vahvat lentopalloperinteet ja kiinnostus lajia kohtaan on korkealla, Salla Karhu lisää.

Tarkkaa lähtöaikaa Unkariin ei ole vielä tarkkaan sovittu, mutta EM-kisojen jälkeen syyskuussa se kuitenkin tapahtuu. Kysymyksessä on vuoden sopimus yleispelaajana.

– Aika rennoin mielin olen lähdössä, Ranskaan lähtiessä jännitti enemmän. Muutaman joukkuekaverin tiedän nimeltä.

Joukkuetta valmentaa maajoukkueen kakkosvalmentaja

Joukkueen valmentaja on Unkarin maajoukkueen kakkosvalmentaja, joka on myös nähnyt Salla Karhun pelaamista esimerkiksi Kultaisessa liigassa. Hän on aiemminkin toivonut saavansa Karhun joukkueeseen, ja nyt kaikki natsasi. Unkari ei ole kovin tuttu entuudestaan, mutta Budapestissa Salla on käynyt pari kertaa maajoukkueen pelireissulla.

– Olisin rauhassa voinut odottaa diiliä EM-kisoihinkin, mutta mukava, kun on jo nyt sopimus taskussa, hän tuumaa rauhallisesti.

Kun maajoukkue pääsi kotiin sille asetetusta ulkomaan karanteenista toukokuun lopussa, jäi hetki aikaa muullekin kuin lentopallolle, mutta kisojen lähestyessä tahti taas tiivistyy. Suomen naisten maajoukkue kokoontuu leirille ensi viikon alussa, ja yhdessä treenataan lähes yhtäjaksoisesti kisoihin asti.

Salla Karhun lähdöstä Unkariin kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

Leave a Comment