Hämelahti pisteli satasen 10.69 pikajuoksukarnevaaleilla – mitaleita irtosi muiltakin lajikarnevaaleilta

OrPoa edustavalle Teemu Laurikaiselle tuli hyppykarrnevaaleilla viimeisessä hypyssä nilkan muljahdus, josta Laurikainen näytti kuitenkin selviävän säikähdyksellä. Lääkäri totesi, ettei muljahdus aiheuttanut pahempaa vammaa. Kuva: Juha Jäntti

Länkipohjalainen Lasse Hämelahti, joka edustaa nykyisin Janakkalan Janaa, juoksi Jämsän pikajuoksukarnevaaleilla 100 metriä lujaa Samuli Samuelssonin vanavedessä. Ikaalisten sprintteri voitti ajalla 10,34. Hämelahti tuli toiseksi parantaen satasen ennätystään 0,17 sekuntia aikaan 10,69.

Ponnistuksen Anna Pyykkö, N19, juoksi naisten 100 metrin aidat 14,97. Ennätys meni ensimmäisen kerran alle 15 sekunnin.

Ponnistuksen yleisurheilijat saavuttivat kaksi mitalisijaa lajikarnevaaleilla. Lohjan kuulakaarnevaaleilla Kaisa Kymäläinen oli naisten kisassa toinen kauden parhaallaan 15,88.

Lohjalla naisten kuulan voitti kauden kärkituloksella Senja Mäkitörmä – tulos 16.82. Kymäläinen paransi kahdesti kauden parasta tulostaan. Lohjna kisassa oli mukana myös Ponnistuksen Oona Viljanen, joka tuli neljänneksi tuloksella 12,63. Oonan tuloskuntoa on jarrutellut hiusmurtuman parantelu.

Hyppykarnevaaleilla Lempäälässä Teemu Laurikainen jäi kolmanneksi, vaikka tulos oli sama kuin voittajilla, 1,92.  M19-sarjan voitto jaettiin Joonatan Veijolan ja Santeri Haapamäen kesken. Kummallakin oli pudotuksia sama määrä. Uusintaa ei järjestetty. Enemmillä pudotuksilla Laurikainen jäi kolmanneksi.

Kilpailu päättyi orivesiläisen kannalta ikävästi, sillä hän muljautti viimeisessä hypyssään nilkkansa. Lääkärikäynti paljasti, että pahempaa vammaa ei syntynyt.