Juho Nyberg ylsi kolmoismestariksi sisulisähuipentumassa Ratinan stadionilla

Ilona Rahkonen kilpaili ensimmäisissä piirinmestaruuskisoissaan. Arkistokuva: Kalle Uotila

Hämeen Sisulisähuipentumassa Tampereen Ratinan stadionilla kilpaili piirin mestaruuksista 445 urheilijaa. Yhden ikäryhmän lajivoitosta kisasi joissain lajeissä yli 50 yleisurheilukärpäsen puremaa nuorta.

Ponnistus kilpaili kapealla joukkueellaan hurjalla menestyksellä keräten kuusi mestaruutta. Juho Nyberg, P10, teki harvinaista tulosjälkeä. Orivesiläinen otti ohjelmaan kolme lajia ja voitti ne kaikki. Lajit olivat 60 metriä, 1000 m, pituushyppy.

Väinö Viljanen, P12, juoksi 1000 metrin mestaruuden. Ilona Rahkonen, T9, hyppäsi ikäisekseen pituutta pitkälle voittaen pituushypyn. Mestaruuksien lisäksi Jesse Lietsala, P15, voitti hopeaa moukarissa ja Eetu Lietsala, P12, pronssia korkeudessa ja moukarissa.

Juho Nyberg voitti 60 metrin juoksun ennätyksellään 9,33. Hän voitti kakkosen kuudella sadasosasekunnilla. Pituushypyssä Nybergin voittomarginaali oli kymmenen senttiä. Ennätys venyi lukemiin 4,21. Kolmas mestaruus tuli 1000 metrillä. Aika 3.31,66 pudotti kakkosen peräti kahdeksan sekunnin päähän.

Väinö Viljanen, P12, juoksee isänsä jäljillä. Kestävyyttä ja rohkeutta löytyy. Väinö lähti heti startista 1000 metrin juoksussa kärkeen, eikä luopunut paikastaan. Mestaruus tuli kolmen sekunnin erolla, omalla ennätyksellä 3.24,25.

Ilona Rahkonen, T9, kilpaili uransa ensimmäistä kertaa pm-kisoissa. Niinpä yksi mahdollinen voitto eli 40 metrin juoksu, lipsahti ohi suun virheellisen maaliviivatulkinnan vuoksi. Aika 7,03 toi viidennen sijan ajalla. Hyvitystä epäonnistumiseen tuli pituushypyssä, jossa Hämeenlinnan Erika Lindberg ohitti viidennellä hypyllään Rahkosen. Juupajokelainen näytti taistelijan lahjat leiskauttamalla viimeisellä hypyllään roiman ennätysparannuksen ja voittaen mestaruuden tuloksella 3,68.

Rahkonen valtasi vielä kuulantyönnössä pronssia 5,56 työnnöllä.

Jesse Lietsala, P15, lennätti moukarinsa hopealle – 25,42. Eetu Lietsala, P12, otti pronssia moukarissa tuloksella 22,57 ja korkeushypyssä tuloksella 121. Pistesijoille kipusivat 7-vuotias Leo Nyberg sarjassa P9 juoksemalla 1000 metriä 4.05,61, Kaisla Viljanen, T9, 1000 m kahdeksas ajalla 4.13,62 ja Ilona Rahkonen keihään nelosena 13,50.

Aikuiset yleisurheilijat kilpailivat Moto GP-kisoissa Joensuussa ja Lapinlahdella. Kaisa Kymäläinen oli Lapinlahden kuulakisan nelonen 15,50 tuloksella, samoin Sini Lällä korkeudessa 1,83 tuloksella. Juuso Hassi teki pituushypyssä kauden parhaansa 692.

Omissa Sisulisäkisoissa Aino Suorsa, N19, hyppäsi seivästä 3,20. Oona Viljanen työnsi kuulaa kauden parhaansa 13,25.

Tiistaina 20.7. käydään Suojan kentällä pitkästä aikaa seuraottelu. Se viedään läpi nuorten kisana. Ponnistuksen vastustajaksi saapuu kaksi vahvaa Keski-Suomen seuraa, Saarijärven Pullistus ja Kaipolan Vire.