Nyt on lupa odottaa paljon

Uusi valtuustokausi on saatu aloitettua niin Orivedellä kuin Juupajoella, sillä molemmilla paikkakunnilla suurin osa luottamushenkilövalinnoista on tehty.

Oriveden kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi valittu Heidi Jakara nosti maanantaina esiin, että valtuuston tehtävänä on tehdä rohkeita ja pitkällä tähtäimellä viisaita päätöksiä kotikunnan ja siellä asuvien ja toimivien parhaaksi. Se on hieno tiivistys siitä, mistä vaaleilla valittujen edustajien työssä on kyse. Päätöksenteosta, josta on hyötyä asukkaille, yrityksille ja yhteisöille. Siinä on usein osattava oma napa unohtaa.

Helpoksi luottamushenkilöiden työtä ei voi sanoa. Tänään päätetyn asian lopputulos saattaa selvitä vasta vuosien päästä. Hyväksi ajateltu voi osoittautua huonoksi tai ennalta kehnoksi leimattu täydelliseksi lottovoitoksi. Jälkiviisastelua ja syyttelyä yhteisesti päätetyt asiat eivät kuitenkaan tarvitse, sillä päätökset tehdään aina sillä hetkellä olevien parhaiden tietojen varassa.

Menneisiin vuosiin on syytä kuitenkin jokaisen katsoa. Vanhat tavat eivät välttämättä enää toimi eivätkä pitkään suunnittelupöydällä olleet projektit todennäköisesti parane vanhetessaan. Erheet on tunnistettava ja niistä on opittava.

Uudelta valtuustokaudelta on lupa odottaa paljon molemmissa kunnissa. Valtuustoissa on nimittäin nyt mukava sekoitus kokemusta ja uutta virtaa.

Leave a Comment