OrPo kaatoi Hämeenlinnan hyvällä pelivireellä – ottelussa oli mukana myös ulkomailta saapunut vahvistus

Ada Aronen paukutteli tehokkaasti satasen hyökkäyksiä. Kuva: Juha Jäntti

Kahdella peräkkäisellä harjoituspelillä voi olla laatueroa kuin yöllä ja päivällä.

Näin kävi OrPon naisten liigajoukkueelle, joka kompasteli viikonloppuna LP Vampulan kanssa Tampereella.

Keskiviikkona ääni kellossa oli toinen, kun Orivedelle saapui Hämeenlinnan Lentopallokerho. OrPo voitti kolme ensimmäistä erää ja hävisi ylimääräisenä pelatun neljännen erän otteensa jo löysänneenä. Ottelu päättyi 3-1 (25-23, 33-31, 25-18, 14-25).

OrPo sai kaikki pelialueensa toimimaan ja vieläpä tehokkaasti. Liberot puolustivat mallikkkaasti ja kolme voittoerää passannut Nea Luntamo rakensi hyökkäyksiä taktisesti hyviin paikkoihin. Hyökkäystehoja alkoi löytyä ja torjuntaan pysähtymiset jäivät vähiin.

OrPon torjuntapeli koheni paremmaksi kuin vastustajalla. Myös syöttöpeli kehittyi purevaan suuntaan. Hyvää hermojen hallintaa osoitti toinen erä, jonka OrPo voitti jatkopalloilla lukemin 33-31.

Romanialainen Ariana Pirv oli ensimmäistä kertaa mukana OrPon kokoonpanossa. Kuva: Juha Jäntti

Pirv myös mukana kentällä

Ensimmäistä kertaa nähtiin myös mahdollisen OrPon ulkomaalaisvahvistuksen, romanialaisen Ariana Pirvin (25-182) suoritustaso. Pelaaminen näytti hyvältä, hän hyökkäsi ja syötti kovalla kädellä unohtamatta tatkisia kuvioita. Pirvin siirtopaperit saataneen valmiiksi ennen mestaruusliigan avauspeliä.

Nea Luntamo käytti koko hyökkäysarsenaalia ollen itse mukana myös torjunnoissa. Ada Aronen suorastaan loisti hyökkäyksissä ja syöttäjänä. Torjunnan hai Netta Rekola tappoi nasevasti satasia. Annukka Paloniemi oli tuttuun tapaan syöttösateessa ja sen lisäksi hän takoi palloa sähäkästi verkolla.

Peli osoitti, että OrPo on valmis haastamaan joukkueen kuin joukkueen ensi viikolla alkavassa Mestaruusliigassa. Sen kärkijoukkeisiin lasketaan mukaan nyt OrPolle hävinnyt HLK.

Harjoitusturnaukset jatkuvat LP Vampulan kotihallissa Huittisissa lauantaina. OrPo kohtaa siellä LP Vampulan ja tuoreen liigajoukkueen Helsinki-Volleyn.