Ariana Pirv tykitti OrPon avausvoittoon – WoVo kaatui puhtaasti 3-0

Ariana Pirv oli hakkurina kentän selkeä ykkönen. Kuva: Juha Jäntti

OrPon ulkomaalaisvahvistus, romanialainen Ariana Pirv teki kentällä selvää jälkeä heti ensimmäisessä liigaottelussaan. Hänen hyökkäyksissään oli voimaa takana, ja kovat hyppysyötöt pitivät Woman Volleyn vastaanottoa lujilla.

OrPo voitti kauden ensimmäisen naisten mestaruusliigan ottelunsa lukemin 3–0 (25–18, 25–21, 25–23).

Ottelu eteni alusta lähtien OrPon komennossa. Annukka Paloniemi sai syöttää 3-0 johtolukemat, ja ero oli parhaimmillaan viisi pistettä. Kun Pirv syötti ensimmäisen ässänsä, tilannne oli 7-3.

WoVo pääsi kotijoukkueen pienen notkahduksen ansiosta jo pisteen johtoonkin, mutta sitten Pirv nousi voimalyönneillään esiin. Kun Netta Rekola ja Nea Luntamo saivat ensimmäisen kerran OrPon torjunnan kohdalleen, ero alkoi revetä. Pirv sai ilon päättää erän onnistuneella hyökkäyksellään.

Jo ensimmäinen erä osoitti, että Pirv on OrPolle todellinen vahvistus. Joukkueen ykköshakkuri teki yhdessä erässä 14 pistettä, joista kaksi tuli ässäsyötöistä ja kolme torjunnoista. Koko ottelussa Pirv urakoi 28 pistettä, ja hän jäi 18 pisteen verran plussalle kokonaissaldossa.

OrPon heikoimmat hetket osuivat toisen erän puoliväliin. WoVo rakensi useammankin kerran tiiviin torjunnan erityisesti Pirvin lyöntien eteen, jolloin OrPon reilu johti vaihtui pian 10-14 -tappioasetelmaksi.

Kotijoukkue taisteli vähitellen tilanteen tasoihin, ja sen viimeiset neljä pistettä olivat jälleen Pirvin näytöstä. Kaksi ässäsyöttöä ja yksi vastapalloksi noussut syöttö eivät antaneet WoVolle enää mahdollisuuksia.

Päätöserä oli kääntymässä OrPolle selvällä piste-erolla, kunnes joukkueen peliote herpaantui aivan erän loppupisteillä. WoVo nousi tilanteesta 23-18 lukemiin 24-23. Pirv tykitti tässä vaiheessa vielä viimeisen pisteensä ja pääsi juhlimaan joukkueensa kanssa ensimmäistä liigaotteluvoittoaan.

Tasainen esitys

Pirv oli ottelun tähti, mutta OrPon voiton takana oli myös koko joukkueen tasainen esitys. Aloitukset nousivat pääosin mukavasti Luntamolle, joka jakoi hyökkäysvastuuta tasaisesti Rekolalle, Jessika Mursulalle, Ada Aroselle ja Paloniemelle.

Hyökkäyspeli oli vielä paljolti tuntuman hakemista. Satasen hyökkäykset purivat välillä tehokkaastikin, ja lyöntivalikoimaan kuuluivat pariin otteeseen myös nopeat kuviot keskeltä.

Ariana Pirv odotti ennakolta tiukempaa ottelua. Peli kulki kuitenkin alusta alkaen. Pirv oli kentän pistekuningatar, mutta hän myös muistutti, että koko joukkue pelasi hyvällä suoritustasolla.

– Keskityimme vain omaan tekemiseemme, ja se tuotti nyt tulosta. Meillä oli hyvä pelifiilis ja tarpeeksi adrenaliinia kääntämään tiukat paikat eduksemme.

Orpon päävalmentaja Nikolaos Gitzekos totesi, että kauden ensimmäinen peli on aina hankala. Joukkue ei pelannut äärimmäisen hyvin, mutta lopputulos oli tavoitteen mukainen.

– Yritimme keskittyä erityisesti syöttöihin, ja tässä me onnistuimmekin melko hyvin. Ariana oli tehokas niin hyökkäyksissä kuin aloituksissakin.

WoVon päävalmentaja Teemu Mäkikyrö ei kommentoinut ottelua kovin syvällisesti.

– Tämä oli tyypillinen kauden avausottelu, ja peli oli vielä aika sekaisin. Taso ailahtelee vielä niin treeneissä kuin peleissäkin.

– Omassa pelissämme on vielä paljon tekemistä. Joukkue vaihtuu kuitenkin vielä melkoisesti, ja pääsemme vähitellen tavoitetilanteeseen. Meillä on koko joukkueellinen hyviä liigatason pelaajia, joiden myötä tulosta alkaa tulla.

OrPosta Mäkikyrö nosti esille passari Nea Luntamon otteet.

– Hän pyöritti peliä järkevästi ja löysi kuumat pelaajat aina oikealla hetkellä.

OrPon kasvatti Oona Viljanen viihtyy entisessä kotisalissaan myös WoVon pelipaidassa. Kuva: Juha Jäntti

Kotisaliin on aina mukava tulla

WoVon parhaaksi pelaajaksi valittiin Oona Viljanen, joka on OrPon kasvatti ja siten tuttu orivesiläisille. Hän nauttii pelaamisesta entisessä kotisalissaan, jossa hän on harjoitellut ja pelannut jo pikkulikasta lähtien.

Viljanen on viihtynyt hyvin Rovaniemellä. Siellä lentopalloilu ja opiskelu kulkevat sujuvasti käsi kädessä. Näinä aikoina mieltä ilahduttaa syksyn kaunis ruska.

– Pelikuntoni on vielä vähän keskentekoinen. Yleisurheilukausi jatkui pitkälle, kun olin mukana Kalevan kisoissakin. Mutta tatsi paranee pikkuhiljaa.

– Tämä peli oli vielä tyypillistä alkukauden sähellystä. Emme saaneet vielä kaikkea toimimaan yhteen niin kuin pitäisi.

Yhden tärkeän asian Viljanen halusi mainita.

– Orivedellä on Suomen parhaat pallotytöt ja -pojat, hän muistutti.

Juttua on muokattu 27.9.2021 klo 15.12: Juttuun on korjattu erälukematilanteeksi pisteet 23-18. Jutussa luki virheellisesti pisteinä 23-28.