”Kuntoutuminen etenee askel kerrallaan, kentälle tekisi jo kovasti mieli”

Anastasia Boricheva odottaa innolla pääsyä takaisin pelikentälle, mutta kuntoutuminen polvivammasta ottaa vielä aikaa. Etualalla Emilia Putkisaari lämmittelee perjantai-illan Vampula-otteluun. Kuva: Juha Jäntti

OrPon keskitorjuja Anastasia Boricheva on joutunut olemaan jo reilut puoli vuotta poissa pelikentältä. Polven eturistiside katkesi tammikuussa ottelussa LP Vampulaa vastaan, ja siitä alkoi pitkällinen toipuminen.

– Tulin satasen hyökkäyksestä alas ja kuulin rusahduksen. Se oli sitten siinä, ja pelit joutuivat toistaiseksi tauolle, Boricheva muistelee menneen talven tapahtumia.

Polvi leikattiin pian tapahtuman jälkeen. Meneillään on kuntoutusvaihe, jonka kestoa on vielä vaikea ennustaa.

– Polven pitää olla sataprosenttisesti kunnossa ennen kuin on järkeä pyrkiä pelaamaan. Nyt olemme tosi varovaisia, teen kaiken oikein ja kunnolla.

Boricheva vie läpi omatoimista kuntosaliohjelmaa. Hän treenaa myös jonkin verran joukkueen kanssa, esimerkiksi harjoitellen hankalia syöttöjä vastaanottoharjoituksissa.

Jalan kunto sallii jo pientä hyppelyä. Ponnistukset täydellä teholla ovat vielä kiellettyjä.

– Kyllähän tässä jo kärsivällisyys alkaa olla koetteilla. Ikävä kentälle on kova.

– Tämä on kuitenkin urheilua, ja tällaista voi tapahtua kenelle tahansa. Loukkaantumiset opettavat, millaisia asioita pitää varoa ja tehdä jatkossa paremmin, Boricheva tuumii.

Varovainen arvio on, että jos kuntoutuminen sujuu hyvin, paluu pelikentälle voisi tapahtua ensi kevään aikana. Boricheva ei kuitenkaan halua vielä asettaa mitään aikataulutavoitetta. Kuntoutus etenee askel kerrallaan, eikä sitä voi kiirehtiä.

Boricheva teki ennen kauden alkua kolmivuotisen sopimuksen pelaamisesta Orpon joukkueessa.

Leave a Comment