Fortunalla ja RuoSkAlla yhteisjoukkue – U17 aloitti kauden kahdella voitolla

Fortunan ja RuoSkAn U17-yhteisjoukkue pelasi viikonloppuna Pirkkalan Pingviinejä vastaan. Kuva: Jarkko Peurala

Fortuna ja RuoSkA muodostivat tälle kaudelle yhteisjoukkueen U17-ikäluokkaan. Joukkueessa on kolme maalivahtia ja parikymmentä kenttäpelaajaa.

Joukkue on harjoitellut vastuuvalmentaja Jukka Rasinmäen komennossa elokuun alkupuoliskolta asti, ja sarja alkoi sunnuntaina 12. syyskuuta kotiottelulla Jyvässeudun Kiekkoa eli JyKiä vastaan.

Kotijoukkue sai loistavan alun, kun ajassa 1.14 Aleksanteri Vana onnistui maalinteossa. Erän seuraavista maaleista vastasi JyKi.

Toinen erä alkoi murheellisesti, ja JyKi johti jo 1–4 ajassa 23.15. Tuo osuma jäikin JyKin viimeiseksi, sillä Roni Mustonen kavensi tilanteeksi 2–4.

Viimeinen erä oli täysin Fortuna/RuoSkAn hallintaa, sen viedessä erän 3–0, Mustosen, Aaro Purimon ja Juho Sarvanan viimeistellessä osumat. Näin sarjan avausvoitto tuli kotijoukkueelle lukemin 5–4.

Toiseen otteluun matkattiin lauantaina 18. syyskuuta Kangasalle, jossa kohdattiin Kisa-Eagles. Harjoitusottelussa Kisa-Eagles oli parempi, mutta nyt kaapin paikan näytti Fortuna/RuoSkA.

Ensimmäinen erä oli todella hyvää pelaamista ja sen Fortuna/RuoSkA vei 0–2 Aleksi Laakan ja Aleksanteri Vanan maaleilla. Toinen erä oli takkuista pelaamista, ja Kisa-Eagles tuli peliin mukaan tehden kaksi maalia. Näin viimeiseen erään lähdettiin 2–2-tasalukemista.

Kisa-Eagles siirtyi ajassa 48.04 3–2 johtoon, mutta tämän jälkeen tahtipuikkoa heilutti Fortuna/RuoSkA. Hyvän lopun ansiosta vierasjoukkue vei pisteet kantatie 66:n varrelle lukemin 3–5. Viimeisen erän maaleista vastasivat Laaka, Mustonen ja Ville Savolainen.

Peli per viikko

Joukkue pelaa pelin viikossa. Kahdesta ensimmäisestä pelistä otettiin pisteet kotiin. Kuva: Jarkko Peurala

Viikko sitten lauantaina olikin vastassa sarjan ennakkosuosikki Koovee. Otteluun lähdettiin haastajan roolissa ja siinä onnistuttiinkin ensimmäisessä erässä. Ottelu alkoi todella vauhdikkaasti ja oli yleisöystävällistä pelaamista kotiluolassa. Erässä tehtiin vain yksi maali, sen teki Koovee ajassa 7.11.

Ottelun toinen erä oli hyvin rikkonainen molempien joukkueiden ottaessa runsaasti kahden minuutin jäähyjä. Fortuna/RuoSkAlle kirjattiin kaikkiaan kuusi kahden minuutin rangaistusta ja Kooveelle neljä. Koovee vei erän selkeästi lukemin 1–4, Mustosen tehdessä kotijoukkueen ainokaisen osuman ylivoimalla.

Kolmas erä jatkui Kooveen komennossa, ja loppulukemat olivat 1–9. Kotijoukkueen maalivahti Patrik Vihersalolla oli työntäyteinen ottelu, sillä torjuntoja kertyi kaikkiaan 65, ja Kooveen maalissa torjuneelle Topias Valtaselle ainoastaan 19 torjuntaa. Nämäkin lukemat kertovat, missä päässä peliä pääsääntöisesti pelattiin.

Viime sunnuntaina joukkue kävi Pirkkalassa ottamassa mittaa Pirkkalan Pingviineistä. Kaksi erää kamppailtiin tiukasti ja tasaisesti. Avauserän jälkeen kotijoukkue johti maalilla, ja toisessa erässä tilanne kääntyi toisin päin. Viimeiselle 20-minuuttiselle lähdettiin 4–5-johdossa.

Kolmannessa erässä mikään ei oikein onnistunut, ja virheitä tuli virheen perään. Vastustaja käytti tilanteen hyväkseen tekemällä kuusi maalia erään. Peli päättyi 10–6-lukemiin. Maalien makuun pääsivät Mirko Kivi, Aaro Purimo, Tommi Karttimi, Ville Savolainen ja Akseli Oksanen.

Pelit jatkuvat peli viikossa -rytmillä. Seuraava kotiottelu pelataan Ruovedellä sunnuntaina 10. lokakuuta Ylöjärven Uplakersia vastaan.