Lukion ja OrPon joukkue nousi piikkipaikalle – Annastiina Tarkkanen teki yhdeksän pisteen syöttöputken

Lukion ja OrPon kakkossarjajoukkue nousi oman lohkonsa kärkeen ennen viimeistä kierrosta. Se voitti sunnuntaina kärkijoukkue Ylöjärven Ryhdin kotisalissaan 3-2 (17-25, 25-14, 25-27, 25-20, 15-6).

Toisena lohkossa ollut lukion ja OrPon joukkue nousi tasapisteisiin Ryhdin kanssa. Ykköseksi joukkue nousi paremmalla eräsuhteella.

Sunnuntain pelissä ensimmäinen erä sujui herättelynä tosi toimiin. Toisen erän kotijoukkue aloitti Annastiina Tarkkasen syöttöputkella 9-0 lukemiin. Se avasi pelin uudelle tasolle. Koko joukkue alkoi tekemään ratkaisuja.

Passarin paikkaa pelaava Tarkkanen pyöritti ulottuvana ja hyvin liikkuvana taitavasti peliä. Hän osoitti pelillään, että eväitä riittää aina liigatasolle asti.

Kolmas erä meni jatkopalloilla Ryhdille, kun lukion ja OrPon joukkueen hyökkäykset suuntautuivat yli rajojen. Seuraaviin kahteen erään virheet vähenivät.

Pihla Lehtinen puolusti liberona tehokkaasti ja pallot nousivat hyvin passarille. Hyökkäysrintama oli leveä: neljä pelaajaa teki 14-15 pistettä. Eniten loppua kohden petrasi Elli-Saara Etelä, joka sijoitti oivasti hyökkäyspalloja.

Päävalmentaja Harri Raitala oli tyytäväinen illan peliin, joka oli tähän mennessä kauden parasta. Nousu ylemmälle tasolle tietänee vastustajaksi yhden joukkueen Pohjanmaalta ja kaksi Tampereen seudulta.