Hengen eväitä: Jeesuksen paluuta odotellessa

Sunnuntain evankeliumiteksti (Matt. 24:36-44) kertoo Jeesuksen toisesta tulemuksesta. Sen mukaan Jeesuksen toisen paluun ajankohtaa ei ole meille ilmoitettu, vaan se tapahtuu yllättäen. Tosin Raamattu kertoo siihen liittyvistä merkeistä, joista voimme jotakin päätellä.

Kun tarkastelemme maailman tapahtumia, voimme niistä vetää johtopäätöksiä, että se hetki ei ole kaukana. Jumala viisaudessaan on kätkenyt Jeesuksen toisen tulemuksen ajankohdan niin, että meidän on oltava aina valmiit. Koskaan emme voi tietää, milloin joudumme tästä elämästä siirtymään rajan toiselle puolelle ja silloin tulee olla asiat kunnossa Jumalan kanssa.

Kun opetuslapset kyselivät Jeesukselta hänen toisen tulemuksensa merkkejä, vastaus alkoi sanoilla: ”Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä.” Kristinuskon alkuajoista alkaen on ollut harhaopettajia, jotka ovat tarjonneet toisenlaista evankeliumia. Apostoli Paavali torjui voimakkaasti tällaisen opetuksen: ”vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.” (Gal.1:8)

Eivät tällaiset vieraat opit ole harvinaisia meidänkään aikanamme ja siinä on yksi valvomisen paikka.

Miten tavallinen uskovainen pystyy erottamaan oikean ja väärän? Yksi hyvä neuvo edelleenkin on se, minkä Paavali antoi Timoteukselle: ”Mutta pysy sinä siinä, minkä olet oppinut ja mistä olet varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut, ja koska jo lapsuudestasi saakka tunnet pyhät kirjoitukset, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.” (2. Tim. 3:14-15)

Toinen valvomisen aihe on meidän vaelluksemme kristittyinä. Heprealaiskirjeessä kehotetaan laittamaan pois turhat painot elämästämme ja synti, joka niin helposti kietoo. (Hepr. 12:1)

Tässä ajassa vallitseva niin sanottu yleinen mielipide haastaa usein meidän arvomaailmamme, jonka juuret ovat Jumalan sanassa. Kaikki eivät ymmärrä tai eivät halua ymmärtää, että Jumalan asettamat rajat ovat suojelemassa ihmisen elämää, eivät rajoittamassa sitä.

Kun uskomme perusta on Jumalan sanassa ja pyrimme sitä noudattamaan, saamme turvallisin mielin odottaa Jeesuksen paluuta.

Voitto Perkiö, pastori

Juupajoen vapaaseurakunta

Leave a Comment