Olisiko nyt aika oikeasti yhteiselle kampukselle?

Tampereen elinvoima- ja osaamislautakunnan viime viikolla hyväksymässä ammatillisen koulutuksen palveluverkko-ohjelmassa vahvistettiin se tieto, joka Tredun Oriveden toimipisteestä oli jo aiemmin Oriveden Sanomille kerrottu: Tredu jatkaa opetustoimintaansa paikkakunnalla.

Muutoksia on kuitenkin tapahtumassa runsaasti. Tredu luopuu nykyisistä, kallista korjausta vaativista toimitiloistaan lähes kokonaan ensi syksyyn mennessä, ja uusi lukuvuosi aloitetaan näillä näkymin väistötiloissa. Autoala on ainoa, joka jatkaa toimintaansa nykyisen toimipisteen yhteydessä.

Tredun suunnitelmat vaikuttavat myös Oriveden kaupungin järjestämän perusopetuksen suunnitteluun. Osalle Rovastinkankaan koulun oppilaista on järjestettävä viimeistään ensi syksyksi väliaikaiset tilat, jotka korvaavat Tredulta nyt vuokrattuina olleet tilat.

Edessä oleva tilanne luo paljon mahdollisuuksia. Oriveden kaupungilla ja Tredulla on nyt loistava tilaisuus tiivistää yhteistyötään ja miettiä, millaisista tilaratkaisuista kumpikin osapuoli hyötyy tulevaisuudessa. Suomesta löytyy jo runsaasti esimerkkejä, joissa ammatillinen koulutus ja lukiokoulutus toimivat saman kampuksen katon alla. Pyörää ei siis välttämättä tarvitse edes täysin keksiä uudestaan, vaan muiden malleja soveltamalla voi päästä jo pitkälle.

Se on tärkeää, että Tredun opetustoiminta säilyy paikkakunnalla. Sen muodot voivat muuttua, mutta niin muuttuu maailmakin.

Leave a Comment