Galleria Akvaariosta voi nyt ostaa taidetta – jo sadalla eurolla voi saada taideaarteen seinälleen

Galleria Akvaariossa Oriveden Kampuksella on parhaillaan esillä taiteen myyntinäyttely, josta voi ostaa taidetta itselleen.

Esillä on 34 teosta Suomen Gallupin Säätiön kokoelmista. Yhteensä taiteilijoita on 24. Mukana on muun muassa Alpo Jaakolan, Jon Järnefeltin, Kaj Stenvallin, Pauli Vuorisalon, Taina Virtasen, Unto Koistisen, Vesa Junttilan, Jukka Saarisen ja Michele Richard Kennedyn töitä.

Oriveden Kampuksen tiedotteen mukaan oman taideaarteen voi saada seinälleen jo sadalla eurolla. Kalliimpien teosten hinnat nousevat puolestaan tuhansiin euroihin.

Myynnissä myös Opiston oman naisen töitä

Galleriassa on myynnissä myös Oriveden Opistossa kuvataiteen opettajana ja sittemmin Kuvataideakatemian lehtorina olleen Elsa Yttin grafiikkaa. Työt ovat kehystämättömiä.

Lue myös: Oriveden opiston entinen kuvaamataidon opettaja lahjoitti taidettaan Kampukselle – myyntituotoilla kohennetaan Opiston aikaista taidekokoelmaa

Muita kuin näyttelyssä olevia Elsa Yttin töitä voi katsella ja valita myös Elsa Yttin nettisivuilta. Teokset on sivuilla ryhmitelty valmistumisvuosien mukaan ja niissä on merkitty teoskoko ja hinta. Jos hintatieto puuttuu, teos ei ole enää saatavilla.

Kampuksen väki opastaa tiedotteessa, että tiedustelut teoksista voi tehdä suoraan Yttille. Ostosopimus tehdään Kulttuuriosuuskunta Pro Oriveden kanssa ja osuuskunta myös toimittaa työt ostajalle.

Jos ostaja haluaa, voidaan sekä Gallupin Säätiön että Elsa Yttin myymät teokset myös sijoittaa Kampuksen tiloihin. Tällöin taulun yhteyteen laitetaan tieto taulun omistajasta ja sen säilyttämisestä Kampuksella tehdään kirjallinen sopimus. Ostaja voi kuitenkin ottaa taulun milloin vain itselleen.

Myyntituotoilla huolletaan Kampuksen taidekokoelmaa

Suomen Gallupin Säätiön omistamista tauluista Kampus saa myyntiprovision.

Elsa Ytti on puolestaan luvannut lahjoittaa kaikki myynnistä kertyneet varat kokonaisuudessaan Kampuksella olevien muiden taideteosten teoshuoltoon.

Huoltoa kaipaavia teoksia on muun muassa Opistolle 1970-luvulla Suomen taidegraafikoiden kannatusjäsensalkuista hankitussa grafiikassa sekä Opiston entisten oppilaiden taideteoksissa, joita Opisto hankki kannustaakseen lahjakkaita nuoria.

Kampuksen tiedotteessa arvioidaan myös, että taidemyynnistä saattaa kertyä varoja myös uuden Kaikella on alkunsa -taidekokoelman rakentamiseen Orivedelle.

Taidemyynti jatkunee myös ensi vuonna. Kampuksen suunnitelmissa on järjestää ensi kesänä taideteosten ja muiden tuotteiden huutokauppa. Tapahtuma on tarkoitus järjestää yhteistyössä Huutokauppa Ekmanin kanssa.

Nyt esillä oleva Suomen Gallupin Säätiön myyntinäyttely on avoinna Galleria Akvaariossa 11. joulukuuta saakka.

Leave a Comment