Ennakkoon tullut joululahja

Oriveden lähiseudulla asuvat hiihdon ystävät ovat saaneet aikaisen joululahjan. Orivedellä on nimittäin jo viime viikon perjantaista lähtien voinut nauttia hiihtämisestä luonnonlumella. Ladulle ovat tosin päässeet lähinnä vain vapaan tyylin hiihtäjät, mutta se ei ole menoa haitannut.

Hiihtäjiä baanalla on ollut jo muutaman päivän aikana runsaasti ja sosiaalisen median päivityksiinkin hiihtämisen riemu on tallentunut.

Valmista vapaan hiihtolatua on tarjolla noin kahdeksan kilometriä. Ladulle pääsee Hiihtomaasta, josta Tallukallion suuntaan menevää osuutta Oriveden Ponnistuksen hiihtojaoston puheenjohtaja Mauri Kaila kehuu myös kunnoltaan parhaaksi.

Jo viime talvena hiihdon harrastajille tarjottiin Orivedellä loistavat olosuhteet. Talkoolaiset uurastavat toki joka vuosi ja tekevät parhaansa, jotta laduilla sivakointi olisi mahdollista. Sääolosuhteiden edessä talkoolaistenkin on nöyrryttävä. Nyt sään herran edessä kumartelu kuitenkin vähenee, sillä kesällä tehty kivituhkapohja mahdollistaa hiihdon jo vähäisemmälläkin lumimäärällä.

Talkoolaisille ja kaupungille suurin kiitos lienee se, että ladut otetaan nyt kovaan käyttöön, kun se kerran on jo mahdollista.

Leave a Comment