50 vuotta sitten: Rakennustoiminta ennätyslukemissa Juupajoella

vanha vuosikerta, Juupajoki
As. Oy Koskirivi on ollut harjassa jo pitempään ja valmistuu kevään korvalla.

Juupajoen rakennustoiminta on kuluneena vuonna ollut ja jatkuu edelleen ennätyksellisenä. Joulukuun aikana valmistui Korkeakosken kenkätehtaille kaksi rivitaloa, joissa on yhteensä 20 asuntoa.

Tämän lisäksi on harjassa kuuden huoneiston rivitalo ja ensimmäisen kunnan vuokratalon rakennustyöt ovat hyvässä alussa. Vuokrataloon tulee 12 huoneistoa ja se valmistuu heinäkuun aikana. Myös Lylyn varikon uudisrakennus- ja laajennustyöt ovat alkaneet. Ensimmäinen vaihe käsittää mm. 16-huoneistoisen asuintalon rakentamisen.

Lue lisää: Kaikki 50 vuotta sitten -jutut löytyvät Silloin ennen -sivustolta.

Yhteensä vuoden sisällä Juupajoelle valmistuu tai on jo valmistunut 54 uutta asuinhuoneistoa. Tämän lisäksi Korkeakosken kenkätehtaat on uudistanut ja peruskorjannut useita kymmeniä työntekijöiden asuntoja.

Vilkkaasta rakentamisesta huolimatta asunnoilla on kova kysyntä. Rakennustoimintaa jatkettaneen tulevaisuudessa myös kunnallisella sektorilla.

Vilkkaan rakentamisen ansiosta työllisyystilanne Juupajoella on hyvä. Rakennustyöt tarjoavatkin talvikaudella työtä n. 50 miehelle.

vanha vuosikerta, Juupajoki
Juupajoen ensimmäisen kunnallisen vuokratalon rakennustyöt ovat hyvässä alussa, toteaa työmaan johdosta vastaava ins. Markku Nalli.

Kunnallisen kerrostalon harjaan ehtineen Asunto Oy Koskirivin pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Esko Wall. LVI-työt tekee molemmissa taloissa Oriveden Vesihuolto-osuuskunta ja sähkötyöt Sähkö-Uitti. Korkeakosken tehtaiden rivitalojen pääurakoitsijana toimii Urho Iivonen Juupajoelta.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 16.12.1971. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

Leave a Comment