Lukijan mielipide: Kirje joulupukille

Rakas joulupukki, sinulla tiedetään olevan ehtymättömät lahjavarastot. Jakelepa sieltä meidän hallitukselle tavaroita ja ajatuksia. Tavaroista lienee tärkein toimiva kännykkä pääministerille, jotta hän voisi viestitellä virkasisarilleen biletyksen tauolla.

Hallitukselle ja ministerien avustajille tuokoon pukki kykyä ymmärtää luonnon kehitystä. Luonnon ymmärryksen pani alulle Charles Darwin jo 1800-luvulla retkeillessään Galapagossaaren kilpikonnien luona. Hän luomansa malli lajien kehityksestä toimii edelleen. Nykyisin meneillään oleva yltiöpäinen suojelun vimma häiritsee normaalia kehitystä.

Koko porukalle pukilta viisautta ymmärtämään nykyisen kehityksen ydinsiat. Ydin on tosiaan se asia. Ydinvoima on ainut keino pitää valtakunta lämpimänä. Nimittäin eräiden ministerien hommat saattavat kylmentää valtakunnan.

Julkisuudessa on nähty, että kaksikko sisä- ja ympäristöministeri suunnittelevat kummia. Toinen puhuu ilmakehän muutoksen nopeasta lopettamisesta meidän suomalaisten toimesta ja toinen nyökkäilee hyväksyvästi. Outoa meininkiä ministereiltä. Eikä ole ihme, että vihreiden kannatus on karilla. Siinä ei tieto päätä pakota vaan mutu.

Pukki voisi poiketa ilmaston haltijoiden luona tuolla IPCC:n toimistolla. Heille tarvitaan lisää tietoa pohjoisen havumetsävyöhykkeen metsistä ja soista. Kertoisit siellä toimitsijoille, että Suomessa nuo luonnon elementit osataan hoitaa taidolla.

Eelis Pulkkinen

geologi, eläkkeellä

Orivesi

Leave a Comment