Kasper Simontaival maalin makuun MM-jäillä – Kerttu Lehmuksen ilo MM-kisapaikasta vaihtui karvaaseen pettymykseen

Kerttu Lehmuksen ilo paikasta alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoihin jäi lyhytaikaiseksi, kun kisat peruttiin koronatilanteen takia. Joululomalla Kerttu pitää kuntoa yllä muun muassa ulkojäillä. Kuva: Ville Lehmus

Fortunan kasvatti, SM-liigassa KalPaa edustava Kasper Simontaival pääsi maalin makuun U20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadassa.

Lue myös: Kasper Simontaival pelasi Fortunassa sarjaotteluita jo 3-vuotiaana – lahjakkuus ja tunnollinen harjoittelu ovat pohjustaneet tietä kohti NHL-kenttiä

Ykköskentällisessä pelannut Kasper Simontaival, 19, teki kisojen avausmaalinsa maanantai-illan pelissä Itävaltaa vastaan. Toisen erän neljännellä peliminuutilla Joel Määtän ja Karri Ahon syötöstä syntynyt maali vei Suomen 3–0-johtoon.

Suomi voitti ottelun lopulta 7–1.

Itävalta-peli oli Suomen toinen peli kisoissa. Ensimmäisestä pelistä Saksaa vastaan Suomi otti 3–1-voiton. Tuossa ottelussa Simontaipaleelle merkittiin tilastoihin kahden minuutin koukkaamisjäähy.

Seuraavan kerran Kasper Simontaival joukkueineen hyppää kaukaloon keskiviikkoiltana, kun vastaan luistelee Tsekki.

Edellisistä kisoista Suomella oli tuomisinaan pronssimitalit. Kasper Simontaival oli myös tuolloin joukkueessa.

Lue myös: Kasper Simontaival iloitsee MM-pronssista, vaikka välierätappio olikin pettymys

Ilosta pettymykseen

Viime keskiviikkona niin ikään Fortunan kasvatti Kerttu Lehmus, 16, iloitsi paikastaan alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisajoukkueessa.

Lue myös: Fortunan kasvatti Kerttu Lehmus MM-kisajoukkueeseen – ”Aika hyvältä tuntuu”

Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä vain päivää myöhemmin, jouluaatonaattona, tuli musertavia uutisia.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto ilmoitti tuolloin, ettei alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoja voida tässä koronatilanteessa järjestää. Kisat oli määrä pelata Ruotsin Linköpingissä ja Mjölbyssä 8.–15. tammikuuta.

Kerttu Lehmuksen tunnelmat ovat luonnollisesti pettyneet.

– Ymmärrän koronatilanteen ja sen, että mennään terveys edellä. Sitä sen sijaan en ymmärrä, miksei kisoja voitu siirtää.

Osa joukkueen pelaajista, Kerttu mukaan lukien, onkin nyt kirjelmöimässä kansainväliselle jääkiekkoliitolle. Kirjelmöintiin on saatu apua kiekkoilijoista Minnamari Tuomiselta ja Eveliina Mäkiseltä.

– Haluamme, että kisat siirretään uuteen ajankohtaan, myöhemmäksi keväälle, jotta 04-syntyneiden ikäluokka pääsisi vielä kisat pelaamaan.

Laiha lohtu

Myös vuoden 2021 MM-kisat jäivät koronapandemian takia pelaamatta. Kerttu Lehmuksen onni on, että hän on vasta 16-vuotias. Näin ollen hänen on mahdollista päästä kisoihin vielä seuraavalla kaudella. Tämä on kuitenkin tällä hetkellä laiha lohtu.

– Nyt pitää vain jaksaa harjoitella lisää ja uskoa, että ne kisat sieltä vielä joskus tulevat. Mutta ei tässä pelkkä uskominen enää riitä. Tällä hetkellä pyrin tekemään omalta osaltani kaiken mahdollisen, että juuri nämä kisat saataisiin vielä pidettyä.

Samaan aikaan oman pettymyksensä kanssa Kerttu Lehmus on seurannut alle 20-vuotiaiden poikien parhaillaan pelattavia MM-kisoja.

– Onhan se outoa, että heille pystytään järjestämään turvallinen turnaus, mutta meille ei. Toivon kuitenkin, että kisat saadaan pelattua loppuun ja Suomi menestyy hyvin.

Leave a Comment